Ръководната група на Европейския парламента по въпросите на Брекзит се

...
Ръководната група на Европейския парламента по въпросите на Брекзит се
Коментари Харесай

Ето какво стана ясно след извънредно заседание на групата на Европейския парламента по Брекзит

Ръководната група на Европейския Народното събрание по въпросите на Брекзит се събра на изключително съвещание откакто английският парламент отхвърли договорката на Тереза Мей за напускането на Англия, осведоми БНР.

Европейският съюз остава единен и непоколебим по споразумението, обяви главният преговарящ на Евросъюза с Лондон Мишел Барние:
" Великобритания не е в позицията да казва на Европейския съюз кои да бъдат следващите стъпки. "

Координаторът на парламента по Брекзит Ги Верхофстад обясни резултата от гласуването в Лондон със спецификата на британската политическа система и борбата между лейбъристи и консерватори:
" Това, което не искаме да допуснем, е този политически хаос да бъде прехвърлен в европейската политика. Трябва да намерим решение преди европейските избори. Ако е необходимо, Европейският парламент ще влезе в контакт с Камарата на общините, за да защити правата на гражданите, които не трябва да бъдат жертва на тази политическа игра. "

Споразумението по Брекзит след решението на британския парламент ще бъде тема днес на дебат в пленараната зала на Европейския парламент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР