Ръководителят на външната политика на Европейския съюз обяви, че всички

...
Ръководителят на външната политика на Европейския съюз обяви, че всички
Коментари Харесай

ЕС свиква историческа среща на всички външни министри в Киев

Ръководителят на външната политика на Европейския съюз разгласи, че всички външни министри на Съюза за първи път ще проведат среща отвън неговите граници, в украинската столица Киев.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11828
„ Свикваме историческа среща на външните министри на Европейски Съюз в Украйна, страна кандидатка и бъдеща членка на Европейски Съюз. Ние сме тук, с цел да изразим нашата взаимност и поддръжка към украинския народ “, заяви Борел.

Срещата е планувана за октомври, написа италианската медия АНСА, представена от БТВ. С това посещаване европейските чиновници се стремят да се срещнат на място със обстановката в Украйна.

Обсъждането на бъдещите отговорности за сигурност към Украйна заради войната с Русия е една от основните точки на срещата на министрите.

„ Поставих на масата няколко оферти, които министрите ще продължат да разискват, както и подготовката за срещата, която ще се организира в Киев през идващите седмици “, сподели Борел.

I am convening today the EU Foreign Ministers in Kyiv, for the first ever meeting of all 27 Member States outside the EU.

Ukraine’s future lies within the EU.
— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg