Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел обяви,

...
Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел обяви,
Коментари Харесай

Всички външни министри от ЕС се събират в Киев

Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел разгласи, че всички външни министри на блока за първи път се срещат отвън неговите граници, в украинската столица Киев. 
Прочетете още
„ Свикваме историческа среща на външните министри на Европейски Съюз тук, в Украйна, страна кандидатка и бъдеща членка на Европейски Съюз. Ние сме тук, с цел да изразим нашата взаимност и поддръжка към украинския народ “, сподели Борел в изказване в обществените медии

Междувременно, при съветски обстрел против Херсонска област в Южна Украйна през миналата нощ е погубен минимум един човек и са ранени шестима, в това число две деца, заяви през днешния ден регионалният шеф, представен от Ройтерс. В приложението " Телеграм " шефът на Херсонска област Олександър Прокудин заяви, че за последните 24 часа съветските сили са направили 71 офанзиви, " ориентирани против жилищни региони ", както и против магазини и здравна инфраструктура.

Мишена на 20 от въздушните и сухоземни офанзиви е бил административният център на региона - град Херсон, посочи началникът на регионалната администрация. Местните управляващи навреме са потушили пожар, провокиран от обстрел рано тази заран.

Ройтерс прави ангажимента, че информацията не е тествана посредством самостоятелен източник, както и че за момента няма коментар от Русия.

Агенция Укринформ показва, че двете ранени деца са сестри, на 13 и 12 години. Според информация от окръжната прокуратура в Херсон медиците са открили междинни телесни повреди и посттравматичен стрес. Ранена е и майка им, на която е сложена същата диагноза.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg