Ръководителят на Световната здравна организация в Европа Ханс Клуге заяви

...
Ръководителят на Световната здравна организация в Европа Ханс Клуге заяви
Коментари Харесай

Дания обмисля да сподели ваксините си AstraZeneca с по-бедните държави

Ръководителят на Световната здравна организация в Европа Ханс Клуге съобщи в четвъртък, че Дания изследва опциите за шерване на имунизациите на AstraZeneca с по-бедните страни , откакто поради опасения за редки кръвни съсиреци, оповестява " Ройтерс ".

Един от основателите на имунизацията AstraZeneca-Oxford подлага на критика Дания за прекъсването на използването и сподели, че това може да докара до загуба на доста други животи. Професор сър Джон Бел, професор по медицина в Университета в Оксфорд, сподели, че смесеният метод към имунизациите против ковид може да предложи по-добра отбрана, в сравнение с потреблението на една, оповестява " Телеграф ".

Потенциалните опасности от развиване на кръвни съсиреци от имунизация против ковид са " много незначителни " спрямо тези, подбудени от Covid-19 , разяснява Бел пред Sky News, съсирванията на кръвта, свързани с имунизациите, са " извънредно редки ".

" Най-добрият метод за проблем със съсирването, е да се болестите с Covid . И в случай че не получите ваксина, ще се болестите с Covid и в случай че се болестите с Covid, ще имате доста, доста по-висок риск от сериозен проблем със съсирването. "

" И по този начин, проблемите със съсирването и имунизацията са много незначителни спрямо действителните опасности от проблеми със съсирването с Covid. Ще загинат доста хора, доста повече хора, в сравнение с в случай че употребяват имунизацията AstraZeneca ", изясни той.
 Възрастните демонстрират подобен отговор на антителата след първа доза на Astra и Pfizer
Възрастните демонстрират подобен отговор на антителата след първа доза на Astra и Pfizer

Т-клетките демонстрира по-силен отговор при тези, които са получили от имунизацията на AstraZeneca

Междувременно откриватели от Оксфордския университет в четвъртък оповестиха, че от естествения, в пъти по-висок от имунизация .

Авторите на проучването, водени от проф. Пол Харисън и доктор Максим Такет от Университета в Оксфорд и Центъра за биомедицински проучвания в Оксфордския здравен институт, преброяват случаите на съсирване или церебрална венозна тромбоза през двете седмици след диагностицирането на Covid- 19 или след първата доза ваксина.

Установено е, че рядкото съсирване е по-често след коронавирусна зараза, като 30% от тези случаи се случват под 30 години . В съпоставяне с употребяваните ваксини Covid-19, този риск е сред осем и 10 пъти по-висок и към 100 пъти по-висок спрямо изходното равнище.

" Рискът от съсирване с Covid-19 е по-висок от този при имунизациите, даже за тези под 30 години; нещо, което би трябвало да се вземе поради при разглеждане на салдото сред рисковете и изгодите от имунизацията ", разяснява проф. Харисън.

Д-р Такет сподели, че е значимо да се означи, че данните би трябвало да се поясняват внимателно. " Сигналите обаче, че Covid-19 е обвързван с церебрални тормбози, както и тромбозата на порталната вена - нарушаване на съсирването на черния дроб - са ясни и би трябвало да ги вземем под внимание ".

 Дания дефинитивно се отхвърли от имунизацията на AstraZeneca Обновена
Дания дефинитивно се отхвърли от имунизацията на AstraZeneca

Решението ще забави имунизационната акция в Дания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР