Ръководителят на Световната здравна организация каза днес, че организацията трябва

...
Ръководителят на Световната здравна организация каза днес, че организацията трябва
Коментари Харесай

Директорът на СЗО: COVID-19 далеч не е приключил

Ръководителят на Световната здравна организация сподели през днешния ден, че организацията би трябвало да бъде " в центъра " на световната здравна система, като в същото време признава нуждата от вътрешни промени, съобщи Ройтерс.

Световната здравна асамблея от 22-28 май се преглежда като една от най-важните в 75-годишната история на здравната организация на Организация на обединените нации, защото се стреми да дефинира бъдещата си роля в световната здравна политика и да получи утвърждение за главен обзор на финансирането.

„ Нуждаем се от по-силна и стабилно финансирана СЗО “, сподели генералният шеф Тедрос Аданом Гебрейесус в тирада на годишната асамблея на СЗО.

Той добави: " Имаше доста апели към СЗО да се промени. И няма подозрение, че това е належащо. "

СЗО бе разказана като „ незадоволително ефикасна “, след задълбочаването на пандемията от COVID-19.

Нейните 194 държави-членки са разграничени по въпроса дали заслужава нови пълномощия след оправянето с пандемията.

„ Някои членове споделят, че СЗО е направила каквото е могла по време на пандемията, а други са доста разочаровани от нея. Държавите са разграничени по въпроса дали би трябвало да ѝ бъдат дадени повече пълномощия “, сподели Адам Камрад-Скот, професор по световно здраве в Училището по транснационално ръководство.

В същата тирада Тедрос сподели, че COVID-19 надалеч не е завършил и че светът не е подготвен за идната пандемия, повтаряйки констатациите от огромен отчет от предходната седмица.

„ Ясно е, че светът беше и остава неопитен за пандемия “, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР