Ръководителят на сръбската Служба за Косово и Метохия Марко Джурич

...
Ръководителят на сръбската Служба за Косово и Метохия Марко Джурич
Коментари Харесай

Сърбия заплашва сръбското малцинство със затвор, ако се присъедини към армията на Косово

Ръководителят на сръбската Служба за Косово и Метохия Марко Джурич прикани косовските сърби да не се причисляват към армията на Прищина и – базирайки се на законодателството на Белград, заплаши с налагането на тежки санкции с до 10 година отнемане от независимост на тези, които решат да станат част от бъдещата войска на най-младата страна на Балканите (ако бъде създадена), написа електронното издание Gazeta Express.
Джурич съобщи, че основаването на косовска войска е нелегално и е в нарушаване на Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и на съглашението от Куманово, което поставя завършек на войната в Косово през 1999 година
Джурич акцентира, че „ Сръбска листа “, политическа конструкция, представляваща сърбите в Косово, която се опълчва на основаването на косовска войска, има цялостна поддръжка на президента на Сърбия Александър Вучич и на държавното управление, съобщи Фокус.
Косово поставя старания да трансформира Косовските сили за сигурност (KSF) в войска на Косово посредством конституционни промени. За да може Прищина да промени конституцията, гласовете на сръбските депутати са от решаващо значение, напомнят от медията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР