Ръководителят на руските вертолети заяви, че Индия забавя подписването на

...
Ръководителят на руските вертолети заяви, че Индия забавя подписването на
Коментари Харесай

Русия недоволна, че Индия забавя подписването на сделката с ветролетите

Ръководителят на съветските вертолети съобщи, че Индия забавя подписването на твърдо съглашение за закупуване на 140 хеликоптера , макар предоставената информация от Русия, съобщи " Ройтерс ".

Главният изпълнителен шеф Андрей Богински също съобщи, че ще е от изгода за Индия, в случай че плануваната поръчка за над 100 роторни кораба за Индийския флот може да бъде комбинирана със 140, които Индия търси да купи за армията.

Руските вертолети са благосъстоятелност на държавния съветски конгломерат Rostec.

Индия и Русия подписаха съглашение през 2015 година по стратегия " Направете в Индия " на индийския министър председател Нарендра Моди за доставката на 140 вертолета KA 226T с Русия, с цел да доставят 40, а останалите да бъдат съединени и създадени в Индия.

Двете страни също са проведели предварителни диалози за доставката на над 100 вертолета KA 226-T за Военноморски сили на Индия, съобщи Богински.
 Индия купува въоръжение от Русия за 14,5 милиарда $
Индия купува въоръжение от Русия за 14,5 милиарда $

Това бил същински прогрес в двустранните връзки

" Ние свършихме забележителна сполучлива работа и предоставихме цялата информация на министерството на защитата на Индия, за жалост няма ефикасен и бърз отговор от индийската страна ", акцентира той по време на въздушното ревю в Дубай.

Относно поръчката за Индийския флот, Богински съобщи, че Индия ще се възползва от комбинирането на двете поръчки, с цел да завоюва по-голяма стойност при увеличение на опциите си.

" Основният победител ще бъде Индия, в случай че се причислят и двете поръчки ", сподели той, добавяйки, че съветските вертолети чакат публично искане на заповед от Индийския флот.
 Съединени американски щати натискат Индия да не купува С-400 от Русия
Съединени американски щати натискат Индия да не купува С-400 от Русия

Иначе щяла да бъде ударена със наказания

Цивилните вертолети съставляват към 30-35% от общите продажби на съветски вертолети, до момента в който останалите 65-70% са военни самолети. Очаква се съотношението сред цивилните и военните продажби да остане същото през идващите три години, само че общите размери на продажби могат да се усилят, защото съветските вертолети оферират на пазара разширената си гама от чопъри, сподели Богински.

Компанията води договаряния с интернационалните клиенти, в това число някои в Близкия изток за продажба на своите нови вертолети Ми-38 , сподели той, като отхвърли да се усъвършенства.

Новите вертолети VRT-500, като първият полет е плануван за 2021 година, демонстрираха мощен интерес от Индия и някои страни от Близкия Изток, сподели той, като добави, че съглашението за VRT-500 ще бъде подписано на продължаващото ревю в Дубай.

" Съществува мощен интерес от страна на индийските компании за сглобяване (VRT 500) в Индия " , добави още той.

По думите на Богински съветските вертолети възнамеряват да продадат 1000 от VRT-500 до 2035 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР