Ръководителят на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер, бизнесменът Евгений

...
Ръководителят на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер, бизнесменът Евгений
Коментари Харесай

Washington Post: Пригожин разкритикува военното ръководство на Русия в разговор с Путин

Ръководителят на съветската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер ", предприемачът Евгений Пригожин, е разкритикувал съветското военно управление в персонален диалог с Владимир Путин,  оплаквайки се от " неприятно командване и некадърни дейности на фронта ". Това оповестява Washington Post, базирайки се на анонимни американски чиновници.

Бизнесменът се оплакал, че съветското министерство на защитата разчита прекалено много на ЧВК " Вагнер ", само че не дава нужната финансова поддръжка и запаси за осъществяване на бойните задачи, съгласно отчет на американското разузнаване, представен от Washington Post.

. Американски чиновници обаче означиха, че Пригожин към този момент се усеща удобно да изрази изострен укор на съветските военни персонално пред Владимир Путин, до момента в който е уединено. Това демонстрира до каква степен пораства въздействието му на фона на военните провали на Русия, отбелязва вестникът.

" Политическата социална позиция, която заема: аз съм Евгений Пригожин. Тук съм, с цел да Ви кажа истината и ще си свърша работата ", изяснява американският чиновник, поискал анонимност.
 ISW: Русия не престава осведомителната интервенция
ISW: Русия не престава осведомителната интервенция " мръсна бомба ", пази Херсон

Пригожин се еманципира

Американското разузнаване счита, че неотдавнашното издание на видеоклип от Пригожин
Всичко за Вашата сватба
в обществените медии, в който бойци на ЧВК " Вагнер " се оплакват от липса на храна, е израз на желанието да се окаже напън върху Кремъл да усили финансирането.

В изказване на Пригожин за Washington Post посредством пресслужбата на неговата компания " Конкорд " се споделя, че предприемачът не е разговарял с Путин в последно време и не възнамерява да го прави скоро. " Не съм подлагал на критика управлението на въоръжените сили на Руската федерация по време на спора в Украйна. Затова не мога да разясня нищо ", сподели той и добави, че няма право да подлага на критика или хвали работата на съветските въоръжени сили, защото не е боен специалист.

Пригожин също декларира, че не е виждал видео на бойци на " Вагнер ", които се оплакват от проблеми с храната.

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков отхвърли да разяснява информацията за връзката сред Пригожин и Путин.
 Кадиров и Пригожин удовлетворени от издигането на Суровикин
Кадиров и Пригожин удовлетворени от издигането на Суровикин

Кремъл желае триумфи в Украйна

Отделен параграф от отчета на американското разузнаване отбелязва възходящото напрежение сред Пригожин и съветския министър на защитата Сергей Шойгу.


Всичко за Вашата сватба
Все по-видната социална роля във войната на фигури като Пригожин и нервира някои съветски политици, сподели съветски чиновник пред WP, поискал анонимност. На тях се гледа като на мошеници, които играят по личните си правила. " Това не е Русия. Това е незаконно приятелство, учредено на правилата на Средновековието ", разяснява анонимният съветски служител.
 За Кадиров това към този момент е
За Кадиров това към този момент е " война " и развоят й не е добър

Той я назовава война, а не " специфична интервенция "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg