Ръководителят на Пентагона Лойд Остин назова основните видове оръжия, които

...
Ръководителят на Пентагона Лойд Остин назова основните видове оръжия, които
Коментари Харесай

Лойд Остин: Украйна има нужда от ПВО , бронетехника и ракети, а не от самолети

Ръководителят на Пентагона Лойд Остин назова главните типове оръжия, които са нужни на въоръжените сили на Украйна за битка против съветската експанзия.

„ Сега главната потребност на украинците е противовъздушната защита. Това е сериозна нужда на бойното поле. Имат потребност и от далекобойни оръжия и бронирани машини. И ние им предоставяме забележителен пакет от такива благоприятни условия. Ние също по този начин ги образоваме и осигуряваме даването на предоставените оръжия “, сподели Остин.

Той означи, че в бъдеще украинската войска може да получи съвременни самолети, само че в този момент това не е незабавна нужда.

„ Що се отнася до изтребителите F16, в случай че бъде взето такова решение, ще са нужни почти 18 месеца, с цел да обезпечат тези качества. Това обаче няма да помогне на украинците на този стадий от войната. Могат ли украинците да получат бойци в бъдеще? Всички имаме вяра в това. Потенциално това може да са или F-16, или други самолети от четвърто потомство. Така че ще продължим да работим с нашите сътрудници, с цел да подсигуряваме, че Украйна има тъкмо това, от което се нуждае “, сподели шефът на Пентагона.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и немският канцлер Олаф Шолц по-рано обявиха, че няма да предадат самолети на Украйна.

Положително решение за прехвърлянето на авиация в Украйна би трябвало да се случи през идващите месец-два, сподели украинският министър на защитата Алексий Резников.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР