Ръководителят на партия "Италия Вива" Матео Ренци Матео Ренци италиански

...
Ръководителят на партия "Италия Вива" Матео Ренци Матео Ренци италиански
Коментари Харесай

Ренци ще се въздържи, ако италианското правителство поиска вот на доверие

Ръководителят на партия "Италия Вива " Матео Ренци  Матео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 година във Флоренция. Задръшва съобщи, че ще се въздържи, в случай че кабинетът изиска избор на доверие, осведоми Българска телеграфна агенция. Политикът сподели това, откакто с отдръпването си от ръководещата коалиция неговата политическа мощ провокира държавна рецесия, съобщи ДПА.

"Аз ще се въздържа ", съобщи някогашният министър председател Ренци в изявление за всекидневника "Стампа " в отговор на въпрос за вероятен избор на доверие. Очаква се в понеделник и вторник министър-председателят Джузепе Конте да бъде в Народното събрание и да приказва пред депутатите за рецесията.

Италианските медии спекулират, че Конте е твърдо решен да избегне нови избори. Затова евентуално ще изиска избор на доверие и ще опита да откри друга управническа настройка. "Може би чисто аритметично те ще реализиран победа, само че аз предпочитам политическия път. Конте избра риска ", сподели Ренци, въпреки и да не изключи опцията да се завърне в ръководещата коалиция.

В сряда двама министри от неговата партия "Италия Вива " подадоха оставка поради спор, обвързван с европейските ограничения за подкрепяне на стопанската система, наранена от коронакризата. Ако Италия получи достъп до спомагателни парични средства от Европейския стабилизационен механизъм и усили да вземем за пример ресурсите за просветителния и здравния бранш, "Италия Вива " може да се причисли още веднъж към обединението, сподели Ренци.

Неговата политическа мощ е дребна, само че е от основно значение за оцеляването на обединението, която включва още левоцентристката Демократическа партия и Движение "Пет звезди ". Напрежението сред партиите тлее от седмици поради оползотворяването на към 210 милиарда евро от фонда на Европейски Съюз за възобновяване от пандемията. Следващите постоянни парламентарни избори в Италия са през 2023 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР