Ръководителят на най-влиятелната бизнес асоциация в САЩ предупреди администрацията на

...
Ръководителят на най-влиятелната бизнес асоциация в САЩ предупреди администрацията на
Коментари Харесай

Търговската камара на САЩ предупреди Тръмп относно плановете му за налагане на мита на китайските стоки



Ръководителят на най-влиятелната бизнес асоциация в Съединени американски щати предизвести администрацията на президента Доналд Тръмп, че едностранното налагане на митнически цени на внасяните в страната китайските артикули може да докара до разрушителна комерсиална война, която ще навреди на американските консуматори и на растежа на водещата международна стопанска система.

Президента на Американската комерсиална камара - Томас Донахю съобщи в четвъртък, че сходни мита, обвързани с следствието на практиките на Китай в региона на интелектуалната благосъстоятелност, биха навредили на налозите на американските консуматори, оповестява организация Ройтерс.

Коментарите му бяха направени, откакто съветникът по търговия в Белия дом Питър Наваро уточни, че през идващите седмици Тръмп ще има опция да предприеме ограничения по отношение на " кражбата и насилственото прекачване " на американската интелектуална благосъстоятелност в Китай като част от следствието по раздел 301 от Търговския закон на Съединени американски щати от 1974-а година.

Томас Донахю съобщи, че администрацията на Тръмп е вярно да се концентрира върху негативното икономическо влияние вследствие на индустриалната политика и нелоялните търговски практики на Китай, само че акцентира, че въвеждането на мита би бил неверен метод при оправянето с този проблем.

" Въвеждането на митнически цени за 30 милиарда $ годишно ще унищожи над една трета от спестяванията на американските семейства, които са вследствие на удвоеното общоприетоо приспадане, заложено в утвърдената нова данъчна промяна ", означи той и добави: " Ако цените доближат 60 милиарда $, както се приказва, въздействието ще бъде още по-опустошително ".

С оглед на това Томас Донахю прикани американската администрацията да не пристъпва към сходен проект.

" Тарифите могат да доведат до разрушителна комерсиална война със съществени последствия за икономическия напредък в Съединени американски щати и за основаването на работни места, което ще бъде във щета за потребителите, бизнеса и фермерите ", акцентира шефът на Американската комерсиална камара.

От своя страна, представителят на китайското външно министерство Лу Канг означи, че мненията на Донахю са били правилни. " Всъщност търговията на Съединени американски щати с Китай през последните 40 години много обективно понижи разходната тежест на американските фамилии. Много пъти сме казвали, че в комерсиалната война няма спечелили ", уточни Лу Канг пред кореспонденти в Пекин.

Китай неведнъж съобщи, че няма да има спечелили в една комерсиална война, само че че ще отбрани ползите си при предприемането на търговски дейности от страна на Съединени американски щати. " Трябва да се има поради, че след избран миг даже и най-игривата котка ще ви одраска, в случай че я провокирате ", предизвести в публицистичен материал китайският официоз China Daily.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР