Ръководителят на концерна Stellantis, който включва и марката Jeep, заяви,

...
Ръководителят на концерна Stellantis, който включва и марката Jeep, заяви,
Коментари Харесай

Май няма да има повече джипове с името Cherokee

Ръководителят на концерна Stellantis, който включва и марката Jeep, съобщи, че марката може да изостави името Cherokee заради възходящото отвращение на индианците. Лидерът на едно от племената продължава да упорства за цялостна възбрана за потреблението на думата " чероки " в имената на моделите на Jeep.

В края на февруари актуалният водач на племето Чероки, едно от трите най-големи индиански племена, приети от федералното държавно управление на Съединени американски щати, съобщи, че потреблението на името на " чероки " върху колите „ не отдава чест на неговия народ “.

Според Чък Хоскин-младши най-хубавото проявяване на почитание би било проучването на тяхната история, просвета и език. Jeep обаче не се съгласи с това. В известието си управлението на марката прикани за открит разговор и разясни, че имената на моделите са „ деликатно подбрани “ и, в противен случай, единствено „ хвалят коренното население на Америка “.

Сега стана известно, че договарянията не са довели до нищо градивно, защото страните се придържат към своите позиции. Междувременно The Wall Street Journal цитира изпълнителния шеф на Stellantis Карлос Таварес, който съобщи, че е подготвен за всевъзможен резултат.

„ На този стадий не виждам никакъв проблем “, акцентира Таварес. " Но в случай че се появи, ние несъмнено ще го разгадаем. " От това можем да заключим, че управлението на Stellantis като цяло няма нищо срещу, в случай че Jeep изостави името на Cherokee, което се употребява от 1974 година насам.

Не е известно дали Volkswagen Touareg и Nissan Qashqai (иранско племе, водещо полуномадски метод на живот) ще имат проблеми след подобен казус. Коб-Гритъм, член на племето Чикасо, живеещ в югоизточните щати, поддържа суверенното държавно управление на племето Чероки и показва своето мнение по този начин:

„ Ако желаете да почетете някого, дайте му награда; в случай че ще кръстите артикул на него, просто желаете да печелите пари. " Между другото, през 2014 година, когато Jeep още веднъж стартира модела Cherokee на американския пазар, индианците чероки пок имаха въпроси по отношение на името - само че тогава те самите признаха, че името на племето не е предпазено с авторски права, тъй че не може да бъде неразрешено за потребление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР