Ръководителят на кабинета на полския президент Кшиштоф Шчерски заяви, че

...
Ръководителят на кабинета на полския президент Кшиштоф Шчерски заяви, че
Коментари Харесай

Полша: Нямаме териториални претенции към Беларус

Ръководителят на кабинета на полския президент Кшиштоф Шчерски съобщи, че Полша няма желание да нарушава териториалната целокупност на Беларус, оповестява ТАСС.

Полша поредно отстоява върховенството на интернационалното право в връзките сред страните на интернационалната сцена, съобщи Шчерски и добави, че основата на този закон е правилото на суверенитет и териториална целокупност на страните .
 Лукашенко: Беларус ще отбрани границите си
Лукашенко: Беларус ще отбрани границите си

Напрежение в страната

Според политика републиката пази този принцип и го ползва във външната си политика.

" Ето за какво ние сме натъжени и сюрпризирани, че в пропагандата на беларуските управляващи има догатки, че Полша твърди, че е имала желание да наруши териториалната целокупност на тази страна ", заключи Шчерски, наблягайки, че полската страна няма такива планове .

На 9 август в Беларус се организираха президентски избори. След закриването на изборните секции в републиката започнаха всеобщи митинги против подправяне на резултатите. По време на митингите силите за сигурност използваха сълзотворен газ, зашеметяващи гранати и гумени патрони против стачкуващи.
 Беларус упрекна Съединени американски щати за митингите
Беларус упрекна Съединени американски щати за митингите

Лукашенко дефинира опозицията като западни марионетки

По-късно започнаха стачки в най-големите индустриални предприятия в страната, чиновниците изискват следващи избори и преустановяване на грубото отношение към протестиращите по време на демонстрации. Всички щабове на опозиционните претенденти оповестиха, че не признават формалните резултати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР