Ръководителят на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет нарече разпространението

...
Ръководителят на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет нарече разпространението
Коментари Харесай

Уорън Бъфет: Коронавирусът е страшно нещо, но сега е момент да се купуват акции

Ръководителят на капиталовия фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет назова разпространяването на новия ковид " ужасно нещо ", само че означи, че в този момент не е моментът за продажба на акции, макар опасността от пандемичния вирус, оповестява организация Reuters.

В изявление за CNBC Бъфет декларира, че епидемията оа китайския ковид не трансформира дълготрайните му проекти.

Според Бъфет коронавирусът е " извънредно нещо ", само че той не счита, че това би трябвало да засегне тези, които са вложили в акции.
 Топ 10 фирмите в портфейла на Уорън Бъфет
Топ 10 фирмите в портфейла на Уорън Бъфет

Кои са те?

Припомняме, че на 24 февруари международните пазари мощно паднаха заради опасения, че експлоадирането на болестта с ковид Covid-19, която стартира в Китай и се популяризира в редица страни, в това число Италия, Южна Корея и Иран, може да прекъсне веригите за доставки и да забави световния стопански напредък.

Освен това Бъфет сподели, че дълготрайните вложители не би трябвало да обръщат внимание на ежедневните новинарски заглавия и че неговият фонд Berkshire Hathawa ще продължи и ще бъде " по-склонен " да купува акции.

" Ако погледнете настоящата обстановка - сподели известният финасист, ще получите повече за парите си в акции, в сравнение с в облигации. "

Той твърди, че това е правилно, макар че стопанската система на Съединени американски щати стана " малко по-мека " в сравнение с преди шест месеца.
 Уорън Бъфет усили каузи си в Amazon с 11%
Уорън Бъфет усили каузи си в Amazon с 11%

До общо съвсем $1 милиард

Американската стопанска система набъбна с 2.3% през предходната година, само че имаше спад на потребителските разноски и промишленото произвеждане.

Уорън Бъфет приказва два дни, откакто неговият фонд съобщи, че оперативната облага е спаднала с 3% през 2019 година до 23,97 милиарда $ от застрахователни загуби, до момента в който растежът на Apple и други вложения усили са чистите доходи до рекордните 81,42 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР