Ръководителят на ХДС на германския канцлер си осигури подкрепата на

...
Ръководителят на ХДС на германския канцлер си осигури подкрепата на
Коментари Харесай

Партията на Меркел подкрепя Лашет за кандидат-канцлер

Ръководителят на ХДС на немския канцлер си обезпечи поддръжката на висшето управление на партията за своята кандидатура да стане претендент за закостенял канцлер на септемврийските избори.
" Ръководството на ХДС поддържа като закостенял претендент в предизборната акция през 2021 година ", заяви източник от срещата на партийните водачи в Берлин, представен от Агенция Франс Прес.
Лашет съобщи желанието си да се кандидатира за поста в неделя, дружно със противника си, началник на по-малката сестринска партия на ХДС, ХСС.
" Готов съм за тази кандидатура ", сподели баварският министър председател Маркус Зьодер пред публицисти след съвещание на изпълнителния комитет на двете партии, представен от „ Политико “.
" Нашата цел е да реализираме допустимо най-голямо единение сред ХДС и ХСС, тъй като залогът е огромен ", сподели от своя страна Лашет. „ Европа следи по какъв начин се развива Германия. Светът чака постоянна Германия. "
Алиансът ХДС/ХСС бе изправен пред вътрешен напън да вземе бързо решение за водещ претендент за изборите на 26 септември, защото рейтингите му в анкетите внезапно спадат, а второ класираната Зелена партия ще избере своя водещ претендент на 19 април. Подкрепата за ХДС/ХСС е намаляла в изследванията на публичното мнение от 36 % през януари на 27 %, до момента в който Зелените са подобрили рейтинга си от 19 % на 22 % за същия интервал от време.
 Потенциалният правоприемник на Меркел желае Германия хем да печели от Русия, хем да се пази демокрацията Потенциалният правоприемник на Меркел желае Германия хем да печели от Русия, хем да се пази демокрацията
Новият ръководител на Християндемократическия съюз (ХДС) в Германия Армин Лашет, който е евентуален правоприемник на Ангела Меркел на канц...
Лашет съобщи по-рано, че отстоява приемствеността на политическите цели на Меркел.
„ От години съм склонен с канцлера по съществени политически въпроси - от спасяването на еврото до политиката за бежанците. Дори когато спорът с ХСС ескалира преди две години поради европейска политика за бежанците. Такъв раздор в никакъв случай не би трябвало да се повтаря ”, сподели той.
Тези мнения бяха ориентирани против Зьодер, който неведнъж се бунтуваше против политиката на Меркел за бежанците и изигра основна роля в ескалиращата политическа битка през юни 2018 година, която заплашваше да смъкна държавното управление.
Говорейки за борбата против пандемията от ковид, различен спор в немската политика, Лашет се застъпи за ранно преустановяване на възрастовото установяване на целите за имунизация, откакто най-възрастните и най-уязвимите получиха ваксина, което да разреши на всички заинтригувани възрастни да се имунизират.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР