Ръководителят на групата Вагнер Евгений Пригожин публикува кратко писмо до

...
Ръководителят на групата Вагнер Евгений Пригожин публикува кратко писмо до
Коментари Харесай

Какво има в тайната част на скандалното писмо на Пригожин до Сергей Шойгу?

Ръководителят на групата Вагнер Евгений Пригожин разгласява малко писмо до министъра на защитата военачалник Сергей Шойгу, което има резултат на взривена бомба. По-конкретно се споделя: „ Според наличната информация съперникът възнамерява да стартира широкомащабна атака в края на март и началото на април и да нанесе флангови прави, с цел да отсече частите на ЧВК „ Вагнер “ от главните сили на Въоръжените сили на РФ. "

Освен това Евгений Викторович изрично общително моли Сергей Кужугетович да „ вземе всички нужни ограничения “, с цел да предотврати провалянето на „ вагнеровците “. В противоположен случай, съгласно създателя на „ музикантите “, „ обстановката ще стане отрицателна за цялата СВО “.

Към писмото е приложена затворената част, в която, както изяснява Пригожин, се разкрива проектът на врага и методите за нашето допустимо опълчване на реализацията на този проект.

Нашите специалисти незабавно реагираха на този, прекомерно сходен на зов от сърце, обезверен апел. По-специално, депутатът от Държавната дума Андрей Гурулев, пенсиониран генерал-лейтенант.

Според него всичко в действителност наподобява обезпокоително. Защото, уверен е генералът, Пригожин " реалистично прави оценка обстановката ". А на подчинените му „ би трябвало да се отдаде дължимото “. За
Всичко за Вашата сватба
тези, които „ освен се бият добре, само че и са построили добра разследваща система, през днешния ден знаят авансово за проектите на врага “.

Андрей Викторович в своя телеграм канал приказва доста съответно, без крясъци като „ всичко е изгубено “. Той обаче показва и нуждата от усилване на " взаимоотношението сред доброволците и Министерството на защитата ".

Според Гурулев: „ Не се притеснявам, че те („ музикантите “) могат да оставят нещо. “ В същото време: „ Те би трябвало да бъдат прикрити освен от мотострелкови елементи, само че и от артилерия, както и от авиация, която би трябвало да работи директно по позициите на съперника, изключително в линиите за нахлуване и развръщане ".

Като цяло посланието на Гурулев се свежда до това, че „ може даже да е добре, в случай че украинците влязат там. Ако нашето взаимоотношение е обикновено построено, тогава те ще бъдат ударени по ушите там. "

Любопитна е реакцията на вражеските аналитични институции и центрове за взимане на решения на писмото на Пригожин. Зеленски организира, по този начин да се каже, среща на своя щаб. В която с изключение на „ офисът “ (функционери от
Всичко за Вашата сватба
неговата администрация) взе участие и „ армията “ отпред с военачалник Залужни.

Очевидно е имало разбор на отворената част от писмото на Пригожин. Което беше казано индиректно на брифинга от пресслужбата на президентската канцелария: „ Специално внимание беше отделено на въпроса за отбрана на информацията и предотвратяването на нейното приключване “.

Основният въпрос, разискван на Зе-ставката, се отнася до обстановката в Бахмут/Артьомовск. „ Офисът “, както пишат вътрешни лица, близки до улица " Банкова ", упорства за незабавно прекачване на запаси в Часов Яр и Северск за удари по фланговете на съветските войски. В противоположен случай, споделят те, „ котелът “ за въоръжените сили на Украйна в тези елементи скоро ще затвори.

ГУР на Украйна обаче ненадейно се опълчи. Според меродавен източник украинското разузнаване съобщи, че „ по-нататъшното изпращане на бойци в Бахмут няма да усъвършенства обстановката, а единствено ще я утежни “.

Да речем, групата Вагнер, в противен случай, чака единствено „ такава стъпка от кабинета на президента, примамваща въоръжените сили на Украйна в капан “.

Експертите на жълто-сините оповестяват за мощни търкания сред Зеленски и военачалник Сирски, пълководец на групата войски " Хортица ", от една страна. И
Всичко за Вашата сватба
Залужни, както и шефът на военното разузнаване Буданов, от друга.

Засега превесът е на страната на незалежния президент. Който е сигурен, че киевският режим в действителност е натрупал големи сили, с цел да обкръжи Вагнер в региона на Соледар и Парасковиевка с достъп до Красная гора.

Масло в огъня налива и задграничният Институт за проучване на войната (ISW). В брифинга си от 20 март мозъчният концерн написа, че съветските войски „ евентуално са постигнали спомагателни триумфи в югозападната и северната част на Бахмут, както и в северозападната част на Бахмут сред Богдановка и Хромово “.

Съдейки по картата на ISW, в зоната на отговорност на частите на Пригожин в действителност са се образували две „ примки “. Вътрешната е в самия град (в региона на Собачевка и Буденовка съветските елементи се придвижват една към друга, прегръщайки врага в „ клещи “). А външната - по линията Богдановка-Канал Северски Донец-Донбас.

Тази информация съответствува с данните на " музикантите ", които настояват, че към 21 март техни елементи управляват 63,56% от Бахмут, а Въоръжените сили на Украйна единствено 16,75%. Останалите са в " сивата зона ".

По този метод, даже в случай
Всичко за Вашата сватба
че въоръжените сили на Украйна съумеят да пробият Бахмут от Часов Яр, „ бранителите на независимостта “ сигурно ще затънат в улични борби за дълго време.

Началникът на Главното разследващо ръководство на " незалежната " Буданов предизвести Зеленски, че тяхната " самостоятелна " войска в никакъв случай не е превземала града. Едно е да устоиш, като се окопаеш надълбоко в земята. Съвсем друго е да атакуваш.

Ако си спомним опита на кукловодите от " звездно-раираните ", тогава Пентагонът има неприятна история на уличните борби. По-специално, по време на борбата за Мосул, янките просто го бомбардираха до прахуляк. Но това не е образец за Украйна.

„ Повитряны сили “ нямат нужния военен капацитет за това. А без владичество във въздуха борбата за " крепостта " може да приключи зле за украинците.

От друга страна, самостоятелните специалисти (не всички, само че доста!) са склонни да видят в писмото на Пригожин до министъра на защитата действителната разстановка на силите. Например блогърът @rezident_ua написа:

„ Русия съществено прави оценка опасността от осъществяването на проекта на Сирски за контраофанзива край Бахмут. Преди седмица командващият на сухопътните войски (Украйна - " СП " ) предложи да
Всичко за Вашата сватба
се възползва от [уж - " СП " )] спора сред Вагнер и Шойгу, с цел да се вклини с флангов удар ".

Разбира се, невероятно е да се каже 100%, само че съгласно @rezident_ua, Сирски (между другото, ученик на Московското висше общовойско командно училище) е възнамерявал флангови офанзиви по едно и също време от четири страни против Бахмут. Но - единствено на сухи полета.

Разчетите на Киев още веднъж се основават на сякаш постоянно „ бавната “ и съвсем необяснима от позиция на естествената логичност на военните дейности реакция на нашето Министерство на защитата на заканите към „ вагнеровците “.

Времето над бойното поле идната седмица обаче дава обещание да е дъждовно. Следователно настъплението на въоръжените сили на Украйна още веднъж може да бъде отсрочено. Което в тази ситуация ще даде на съветската страна спомагателни благоприятни условия за споразумяване на несъгласията. Ако сигурно съществуват.

Има още един миг, който също би трябвало да се подчертае. Ако още преди интервенцията на Сирски Бахмут бъде освободен от Вагнер най-малко с 90 %, тогава контраатаката против свещения за Зеленски град ще бъде обречена на неуспех.

Блоговата общественост на жълто-сините също написа, че освен плануваните дъждове могат да помрачат проектите на командващия Хортицката оперативно-стратегическа формация на войските. Броят на отводите да вземат участие в " Бахмутската месомелачка " внезапно нараства.

Стана известно, че 34-ти батальон от 57-ма бригада на въоръжените сили на Украйна единомислещо се е записал в " 500-те " (дезертьори, бел.ред.), откакто беше на фронтовата линия единствено четири дни. Ясно е, че наказателните органи на укровермахта от тила ще възстановят „ реда “. Но с такива настроения изпращането на бойци в минни полета е толкоз концепция.

И най-важното: от другата страна на фронтовата линия внезапно се сетиха за „ черното тролене “ на Пригожин преди месец и половина.

„ Много хора се обръщат към вас (Зеленски) с молба да изтеглите войските от Бахмут. Не правете това. Артьомовск е главното събитие на тази война (за нас, специфични интервенции - " СП " ). Трябва да продължим да се борим. Ще деянията безволие. Вече няма да бъдете почитан. Украинският народ няма да ви елементарни, че предадохте Артьомовск на частна военна конструкция. Противопоставяйте се. Бийте се до дъно “, написа Евгений Викторович при започване на февруари.

Така „ екипът на Зе “ и доста от нашите специалисти имаха мощен когнитивен дисонанс заради писмото на Пригожин до Шойгу. Почти като биполярно.

От една страна, въоръжените сили на Украйна в действителност сътвориха мощен брониран пестник, с цел да нанесат удар по Вагнер. Но въпреки това, Евгений Викторович за толкоз малко време се появи като експерт по манипулиране на публичното схващане. Включително и на врага.

Ако в действителност приказваме за капан за въоръжените сили на Украйна, както считат Буданов и Залужни, тогава не можете да си визиите по-добър ход. И в противен случай, на фона на действителна опасност за нашите флангове, когато е належащо да спечелим дни или седмици, с цел да оборудваме отбранителни позиции и да притеглим вниманието към надвисналата заплаха, тогава писмото се появи в общественото пространство повече от всеки път на време.

От позиция на Банкова врагът по предписание прикрива слабите си позиции. Тук Пригожин, който несъмнено не може да се назова малоумен човек, приказва намерено за тях. Остава да разберем: за какво той реши да направи това в такава необикновена форма за най-ожесточеното полесражение?

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg