Ръководителят на германското вътрешно разузнаване заяви, че има голяма вероятност

...
Ръководителят на германското вътрешно разузнаване заяви, че има голяма вероятност
Коментари Харесай

Много е вероятно Русия да стои зад кибератака срещу властите в Берлин, каза шефът на разузнаването

Ръководителят на немското вътрешно разузнаване съобщи, че има огромна възможност съветското държавно управление да стои зад хакерска атака против немски компютърни мрежи, макар че съгласно признанието му е мъчно да има стопроцентова сигурност, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Ханс-Георг Маасен сподели пред кореспонденти, че немските управляващи деликатно са проучили офанзивата след откриването й през декември и тя не е предизвикала вреди.

Маасен заяви, че няма данни за връзка с АРТ28 - съветска хакерска група, упреквана за офанзивата през май 2015 година против долната камара на немския парламент и националния комитет на Демократическата партия в Съединени американски щати преди американските избори през 2016 година

Въпреки това Маасен уточни, че офанзивата е считана за " непрекъсната опасност в напреднала фаза " - термин, употребен от експертите за разказване на толкоз усъвършенствана и комплицирана хакерска атака, която може да бъде осъществена единствено от държавна конструкция.

" Възприехме я като хакерска атака с съветски генезис ", сподели Маасен. " Стопроцентова сигурност, че причинителят е в Москва, не е допустима, само че можем да приказваме за огромна възможност ", добави той. Маасен сподели, че така наречен интервенция под " подправен байрак ", целяща заблуждение на управляващите за това коя страна носи отговорност, не може да бъде изцяло изключена, само че посочи: " Приемаме, че е с съветски генезис ".

Германската федерална прокуратура също проверява хакерската атака като евентуален случай на шпионаж. Източници, дали информация за случая, споделиха, че той е бил открит за първи път през декември, само че може да е почнал и година по-рано.

Руското държавно управление отхвърли догатката, че съветски хакери стоят зад хакерската атака.

Говорител на немското вътрешно министрество сподели предишния месец, че засегнатата компютърна мрежа IVBB е била употребена за продан на документи с гриф " единствено за държавна приложимост ", само че те не са съдържали информация с висок гриф на секретност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР