Ръководителят на френската армия призова анонимните подкрепили писмото, според което

...
Ръководителят на френската армия призова анонимните подкрепили писмото, според което
Коментари Харесай

Ръководителят на френската армия кани подкрепящите писмата за гражданска война“ да напуснат

Ръководителят на френската войска прикани анонимните подкрепили писмото, съгласно което съобщи, във Франция назрява революция, да подадат оставка от армията, оповестява " Евронюз ".

Генерал Франсоа Леконтре е изпратил писмо до всички бойци, приканвайки ги да изоставен въоръжените сили, в случай че желаят да не престават да се занимават с политика .

" Задължението за сдържаност , през последните седмици бе необятно подценено от военният личен състав " и ги упрекна в " привличане на армията в политически диспути , в които тя няма нито легитимност, нито предопределение да се намесва ".

Изявлението е в отговор на две отворени писма от пенсионирани генерали и анонимни военнослужещи , които предизвестиха за назряваща революция и ислямисти, които завладяват страната .
 Премиерът на Франция скастри запасни десни генерали, предупреждаващи за революция
Премиерът на Франция скастри запасни десни генерали, предупреждаващи за революция

Той също по този начин разкритикува лидерката на крайната десница Марин льо Пен

" Най-разумното нещо сигурно е да напуснете институцията , с цел да можете да публикувате свободно вашите хрумвания и убеждения ", написа Леконтре.

По думите му, те нарушават закона, който изисква от тях да останат политически неутрални и замесване на военните в политически спор.

" Всеки боец е свободен да мисли каквото желае, само че от тях зависи да разграничат еднопосочно сред тяхната отговорност като жители и тяхната отговорност като бойци ".

Министърът на защитата Флоренс Парли се зарече след излизането на първото писмо, че създателите му ще бъдат осъдени , а материалът е " засегнатост, хвърлена в лицето на хиляди бойци ".

Вътрешният министър Джералд Дарманин се подигра на анонимните създатели на второто писмо поради тяхната липса на храброст.

Въпреки че членовете на френската войска могат да заемат обществени длъжности, те нямат право да се причисляват към политически групи или сдружения . Дори пенсионирани, се чака те да бъдат неутрални и да лимитират свободата си на изложение.

Марин льо Пен изрази поддръжката си за генералите .
 Група настоящи военни във Франция поддържа запасните генерали за заплахата от революция
Група настоящи военни във Франция поддържа запасните генерали за заплахата от революция

Осъдиха реакцията на френските управляващи против запасните генерали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР