Ръководителят на Федералната служба за защита на конституцията Ханс-Георг Маасен

...
Ръководителят на Федералната служба за защита на конституцията Ханс-Георг Маасен
Коментари Харесай

Германското контрараузнаване предупреди за заплаха от ислямисти от Северен Кавказ

Ръководителят на Федералната работа за отбрана на конституцията Ханс-Георг Маасен предизвести германците за възходяща опасност от ислямисти, идващи от Северен Кавказ, заяви осведомителният уеб страница " Нюзру ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Радикално настроени поданици на Северен Кавказ участваха в чеченската война в своята татковина, а сега интензивно вземат участие в бойни дейности в Сирия и Ирак ", сподели Маасен. Той също по този начин съобщи, че е установено нарастване на броя на салафитите в Германия.

По думите му екстремистите от Северен Кавказ се отличават с нараснала податливост към принуждение и потребление на оръжия, а също с знания по бойни изкуства. Според него те съставляват евентуална заплаха, която изисква изключително внимание от силите за сигурност в Германия.

Маасен съобщи, че ислямистите, идващи от Северен Кавказ, живеят основно в Източна Германия. Те са съсредоточени в провинциите Бранденбург и Берлин, а също Северен Рейн-Вестфалия, Хамбург и Бремен.

Миналата година немските служби за сигурност са проверявали информация, че група чеченци от Бремен са взели участие във военни дейности на страната на терористичната формация " Ислямска страна ". Тогава беше обявено, че в Германия има близо 700 души, считани за евентуална опасност като ислямисти.

Миналата година немската преса писа, че в Германия доста нараства броят на бежанците, идващи от Русия, а от тях 82 % са чеченци. Според информациите немските управляващи не бързали да дават леговище на чеченци, тъй като те имали известност на нападателни и склонни към принуждение бежанци. Германските служби за сигурност също по този начин не изключвали опцията някои чеченци да се окажат коренно настроени салафити.

Според немското контраразузнаване последователи на радикалния ислям от съветските републики Чечения, Дагестан и Ингушетия се занимават с екстремистка активност в Германия, само че нямат проведена конструкция в страната. По оценка на управляващите в Германия има към 1000 ислямисти от Северен Кавказ.

Маасен сподели, че сега в Германия броят на салафитите е повишен до " рекорден най-много ", което съгласно него свидетелства за това, че " се резервира привлекателността на салафитската идеология ".

По данни на контраразузнаването през последните 12 месеца броят на салафитите в Германия се е нараснал от 9700 на 10 800.

Германските служби за сигурност също по този начин са установили увеличение на вербуването на дами. Според управляващите това става основно посредством уеб сайтове за запознанства и в обществените мрежи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР