Ръководителят на Федералната криминална служба Холгер Мюнх разкри, че с

...
Ръководителят на Федералната криминална служба Холгер Мюнх разкри, че с
Коментари Харесай

В Германия е предотвратена биологическа атака

Ръководителят на Федералната престъпна работа Холгер Мюнх разкри, че с арестуването на тунизийски емигрант в Кьолн в Германия е предотвратена биологическа офанзива, предава телевизионният канал ARD, представен от " Фокус ".

Съгласно данните, показани от Мюнх, тунизиецът е подготвял нахлуване с биологическо оръжие – къде и по кое време, управляващите към момента не са в положение да уточнят.

„ Имал е подобаващи указания по какъв начин да извърши нападението, в това число от ислямистки организации в интернет. Този човек явно е бил управителен и от тази концепция ", разяснява Мюнх, като добави, че засега остава неразбираемо дали тунизиецът е имал съучастници в подготовката на офанзивата.

За първи път в историята на Германия е пресечено обмисляне на офанзива с билогическо оръжие, разяснява малкия екран.Миналия вторник полицията обискира жилището на 29-годишен тунизиец, пребиваващ в Кьолн. Заподозреният, разпознат като Сиеф Аллах Х., бе задържан, откакто в жилището му бе открит рицин - едно от най-силно отровните субстанции в природата.

Мъжът е разполагал с задоволително материал, с цел да създаде сред 250 и 1000 дози рицин.

Той бе арестуван за нарушение на Закона за надзор на оръжията. Освен това той е обект на следствие за подготовка за сериозен акт на принуждение, който заплашва сигурността на страната, напомня ARD. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР