Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е претендент за поста

...
Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е претендент за поста
Коментари Харесай

Лондон може да блокира Фон дер Лайен да стане шеф на НАТО


Ръководителят на Европейската комисия  Урсула фон дер Лайен  е кандидат за поста общоприет секретар на НАТО, заяви източник на „ Сън ”. Кандидатурата ѝ обаче може да не бъде подкрепена от Англия, написа изданието.
Твърди се, че няколко страни членки на алианса са ѝ предложили поста. Друг източник обаче е декларирал пред английския таблоид, че Лондон евентуално ще блокира кандидатурата на Фон дер Лайен поради " слабите ѝ достижения " като началник на немското министерство на защитата. Според вестника английският министър на отбраната  Бен Уолъс , чиято кандидатура е подкрепена от премиера Риши Сунак, също е кандидат за поста общоприет секретар на НАТО.Естонският министър-председател  Кая Калас , която също е претендент за поста, няма да взе участие в конкуренцията. Според таблоида тя има намерение да се концентрира върху " опасността от Русия " по границите. Друг вид е канадският вицепремиер  Кристия Фрийланд  с украински корени. Според източник на „ Сън “ от НАТО тя надали ще получи поста, тъй като Канада не е съумяла да извърши задачата на алианса да отделя 2% от Брутният вътрешен продукт за защита.Подобни кандидатури към този момент бяха посочени и от други медии. Германският вестник " Велт
Всичко за Вашата сватба
ам Зонтаг " заяви наскоро, че испанският премиер  Педро Санчес  и английският министър на защитата Бен Уолъс са измежду водещите претенденти за правоприемник на Столтенберг. Италианският вестник „ Република “ също писа, че Фон дер Лайен може да оглави алианса. Вестник " Ню Йорк Таймс " твърди, че Вашингтон обмисля госпожа Фрийланд за правоприемник на Йенс Столтенберг. Неговият мандат изтича през есента. Той беше удължаван три пъти и продължи общо близо 9 години.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg