Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел заяви, че Европейският съюз

...
Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел заяви, че Европейският съюз
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Искаме Северна Македония и Албания в ЕС

 Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел съобщи, че Европейският съюз е вложил доста пари в Западните Балкани и по тази причина не са обективни недоволствата, че Брюксел единствено се преструва, че желае присъединението на страните от района към общността, предава скопското електронно издание " Фактор “.

" Искаме да помогнем на страните от Западните Балкани да се приближат до нас, да влязат в системата на Европейски Съюз. Не е правилно, че ние просто се преструваме, че желаеме страните от Западните Балкани да се причислят към Европейски Съюз “, сподели той.

Върховният представител за външните работи и политиката на сигурност счита, че интеграцията на Западните Балкани в Европейски Съюз е развой, който се реализира " малко по малко “.

" Ще стартираме договаряния за присъединение със Северна Македония и Албания. Възобновихме договарянията сред Сърбия и Косово със специфичен делегат (Мирослав Лайчак) и мисля, че поставихме този разговор на пътя “, сподели Борел. Той също незабавно добави:

" Тези страни имат бъдеще в Европейски Съюз, само че тези страни би трябвало да завършат домашните си: да приложат промени, да дават отговор на стандартите, използвани за всички членове “.

" Но ние продължаваме процеса на разширение, малко по малко. Безвизовият режим е действителност, може би не за всички страни от Западните Балкани. Насочихме разговора сред Белград и Прищина по верния път. Европейски Съюз оказва помощ на Балканите доста повече от другите, само че може да не сме положителни в пропагандата. Девет милиарда евро е нашият стопански проект за Западните Балкани “, продължи първият посланик на Брюксел.

Той споделя, че европейският блок влага на Балканите доста повече пари от Китай, Русия и Турция, само че и желае доклад защо и за какво се изразходват.

" Ние оказваме помощ, само че ние пожелаваме промени, а други не. Реформите, които ние желаеме, не са мода, те са нужни на тези страни и техния народ, като изкореняването на корупцията. Жалко е, в случай че някои хора си мислят, че единствено се преструваме. Не е почтено “, сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР