Ръководителят на АвтоВАЗ Никола Мор разказа пред френското издание на

...
Ръководителят на АвтоВАЗ Никола Мор разказа пред френското издание на
Коментари Харесай

Босът на АвтоВАЗ разкри колко ще струва новата Lada Niva

Ръководителят на АвтоВАЗ Никола Мор описа пред френското издание на Challenges забавни детайлности за бъдещето на модела Niva. Според топ мениджъра краят на 2024 година ще бъде значим за Niva, когато ще дебютира новото потомство.

Според Мор нововъведението, която ще бъде издигната въз основата на идната Dacia Duster, ще коства от 12 до 16 хиляди евро. След новата класическа Niva, през 2025-2026 година ще бъде показана версията на модела с дълго междуосие, която все още се назовава Grand Niva. Тя ще коства към 20 хиляди евро.

По -рано тази година изпълнителният шеф на Renault Лука де Мео съобщи, че новият модел, който ще се продава под марките Dacia, Lada и Renault, ще бъде основан на концептуалния автомобил Bigster, показан през януари тази година.

Всъдеходът ще бъде построен на платформата CMF-B, която сега се употребява в Dacia Logan и Renault Sandero. Всяка от марките ще пусне своя лична версия на автомобила и те ще споделят до 85% от общите съставни елементи между тях. Според де Мео, дизайнът на новата Niva ще бъде изработен в ретро жанр.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР