Ръководителят на Audi Руперт Щадлер бе задържан за фалшифициране на

...
Ръководителят на Audi Руперт Щадлер бе задържан за фалшифициране на
Коментари Харесай

Арестуваха генералния директор на Audi по подозрение за мошеничество в особено големи размери

Ръководителят на Audi Руперт Щадлер бе арестуван за подправяне на данните за излъчванията на дизеловите мотори.
Това е продължението на огромния скандал избухнал преди три години. Това е абсурдът „Дизелгейт“, считан за една от най-големите афери в историята на автомобилната промишленост.

Euronews удостовери задържането на генералния шеф. Пресслужбата на концерна Volkswagen, в който взе участие и Audi, също удостовери ареста на Руперт Щадлер. Данните бяха доказани и от локалното издание Neue Osnabruecker Zeitung.

Централният офис генералния шеф в Мюнхен, бе обискиран. Срещу Щадлер бяха повдигнати обвинявания за корист и шикалкавене с документи и подаване на недобросъвестна реклама.

„В рамките следствието на дизеловата спекулация, на 18 юни, понеделник, бе арестуван професор Руперт Щадлер. Съдията взе решение за задържане на заподозряния под стража“ – се споделя в формалното изказване на прокуратурата в Мюнхен.

Задържането на шефа на Audi е продължение на аферата Дизелгейт. През 2015 година специалистите на университета на Западана Вирджиния (WVU) разкриха нещо прекомерно кално. Оказа се, че дизеловите коли на концерна употребяват профилиран програмен продукт, разпознаващ, по кое време автомобилът е в режим на тестване. Ако автомобилът е на стенда или се тества по признатата стратегия, софтуерът автоматизирано понижава нездравословните излъчвания. В действителни условия нездравословните излъчвания са десетки пъти по-високи. Немският тръст е създал над 11 милиона сходни автомобила.

Последиците от Дизелгейт са неприятни. Процедурата за инспекция на колите в Европа стана извънредно строга. Стандартният тестов цикъл New European Driving Cycle (NEDC) сега бързо се заменя с Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure (WLTR).

Новите проби плануват автомобилът да се форсира и движи със скорост 130 км/ч. За да няма авансово калибриране на колите от техните производители, WLTP се дублира с RDE (Real Driving Emissions) – инспекция на автомобила на действително трасе с преносим газоанализатор. Новите условия принудиха Porsche A.G. да спре продажбите на някои свои спортни коли в Европа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР