Ръководителят и основател на Фейсбук (Facebook) Марк Зукърбърг заяви, че

Ръководителят и основател на Фейсбук (Facebook) Марк Зукърбърг заяви, че ...

Половината служители на Фейсбук ще работят дистанционно до десет години.


Ръководителят и основател на Фейсбук (Facebook) Марк Зукърбърг заяви, че очаква пандемията от коронавирус да остави трайни следи в работната практика и прогнозира, че около половината от служителите в компанията ще работят дистанционно след десет години, предаде ДПА.

В интервю за технологичния новинарски сайт "Върдж" (The Verge) той посочва, че тази цифра от 50 на сто е негова оценка, а не официално съобщение.

Според допитване сред служителите на Фейсбук, всеки пети изразява твърда подкрепа за постоянната работа от дома, а други 20 на сто проявяват "известен интерес". В същото време 40 на сто отбелязват, че това няма да бъде практично поради естеството на работата им.

Зукърбърг очаква в бъдеще повече служители да бъдат назначавани, за да работят от вкъщи от самото начало на договорите им.

Други големи технологични компании, сред които Туитър (Twitter), обявиха по-рано, че служителите им ще продължат да работят дистанционно и след смекчаването на въведените заради пандемията мерки за социална дистанция.

Източник: mediapool.bg