Ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини приветства решението на Северна

...
Ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини приветства решението на Северна
Коментари Харесай

Европейският съюз приветства положителната стъпка на Северна Корея

Ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини приветства решението на Северна Корея да приключи нуклеарните си опити и изстрелването на междуконтинентални балистични ракети, оповестява " Франс прес ".

Според изказването на Могерини Европейски Съюз счита този ход за " позитивна стъпка " към нормализиране на геополитическите и интернационалните връзки с комунистическия режим.

 Северна Корея се отхвърля от нуклеарните опити
Северна Корея се отхвърля от нуклеарните опити

Тръмп приветства изказването

Коментирайки обявлението на Северна Корея, шефката на европейската дипломация акцентира, че " това е позитивна, дълго чакана стъпка по пътя, който в този момент би трябвало да докара до цялостното, проверимо и необратимо унищожаване на нуклеарните оръжия ". Могерини отбелязва, че Общността с наслада ще показа своя опит " по всевъзможен вероятен метод, в това число шерване на нашия личен опит в от договаряния за унищожаване на нуклеарни оръжия ".

От своя страна американският президент Доналд Тръмп по-рано приветства " огромния прогрес " в премахването на нуклеарните оръжия от Корейския полуостров, като назова решението на Северна Корея " доста добра вест ". Решението беше оповестено преди срещата на върха сред вожда Ким Чен-ун и южнокорейския президент Мун Дже-ин през идната седмица и преди срещата на Ким с Тръмп, която се чака да се състои в края на май или при започване на юни.

 В Южна Корея са скептични към обещанията на Северна Корея
В Южна Корея са скептични към обещанията на Северна Корея

Искат доказателства

От английското външно министерство считат, че решението на Северна Корея е позитивна крачка към нормализирането на връзките сред комунистическия режим и интернационалната общественост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР