Ръководителите на Twitter са блокирали акаунта на китайското посолство в

...
Ръководителите на Twitter са блокирали акаунта на китайското посолство в
Коментари Харесай

Twitter блокира акаунта на китайското посолство в САЩ

Ръководителите на Twitter са блокирали акаунта на китайското посолство в Съединени американски щати, откакто разгласиха известие, обясняващо политиката на Пекин за самостоятелния регион Синдзян Уйгур (СУАР), оповестява ТАСС по информация на „ Блумбълг “.
Според изданието, ден след публикуването на известието на 7 януари обществената мрежа е скрила туита заради нарушавания на откритите правила, оставяйки на негово място записка, че „ този туит към този момент не е наличен “. „ Предприехме подобаващи дейности по този туит за нарушение на политиката ни за дехуманизация “, съобщи организацията, представена от представител на Tуитър. В същото време, вследствие на съответните дейности на управлението на компанията, не се появяват нови известия на страницата на китайското посолство в обществената мрежа от 8 януари, показва организацията.
 Белият дом с нов акаунт в Twitter Белият дом с нов акаунт в Twitter
Има нов профил @WhiteHouse. Това известие се появи в Twitter към идващите Белия дом. След като президентът Байдът и вицепрезидентът...
Във вторник заемащият длъжността държавен секретар в администрацията на Тръмп, направи изказване, в което разказа дейностите на Китай против уйгурите в Уйгурския самостоятелен регион Синцзян като " геноцид " и " закононарушения против човечеството ". Кандидатът за поста на държавен секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че е склонен с тази оценка.
В отговор на сходно изказване представителят на китайското външно министерство Хуа Чунинг съобщи, че Помпео „ се показва като смешник на съдния ден и посмешище за целия свят “. В сряда китайското външно министерство разгласи, че постанова наказания на 28 американски жители, заемали разнообразни длъжности в администрацията на Тръмп, в това число шефа на Националния съвет по търговията в Белия дом Питър Наваро, помощника на президента по националната сигурност Робърт О`Брайън, посланика на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Кели Крафт, някогашния началник на Министерството на здравеопазването на Съединени американски щати Алекс Азар и някогашният консултант по националната сигурност на Тръмп Джон Болтън.
СУАР е ситуиран в северозападната част на Китай и е обитаем от едно от най-многобройните национални малцинства в страната - уйгурите, множеството от които са мюсюлмани. Според китайските управляващи, в Синдзян работят сепаратистки групи, свързани с интернационалното терористично ислямистко придвижване.
През август 2018 година представители на висшия комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида обявиха, че са получили справедливи доказателства, че до 1 милион уйгури могат да бъдат нелегално арестувани в поправителни лагери в СУАР. Службата предложи да изпрати наблюдаващи в района, като изрази угриженост по отношение на обстановката там.
 Дахер Ламот: Реално Facebook и Туитър нямат конкуренция, само че отговорни сме и ние Дахер Ламот: Реално Facebook и Туитър нямат конкуренция, само че отговорни сме и ние
" Решението е конкуренция. Състезанието. Демокрацията е нищо друго, с изключение на платформа, която би трябвало да подсигурява лоялна конкуренция....
Китайските управляващи неведнъж отхвърлят информация за основаването на огромна мрежа от наказателни заведения в Синдзян. В същото време в края на 2018 година те оповестиха, че в района има центрове за обучение и професионално образование.
Според китайски чиновници има хора, които са попаднали под въздействието на концепциите за тероризъм и екстремизъм и са обучавани на китайски език, основите на писането, отзивчивите умения и основите на законодателството на КНР. Властите на страната не показват точния брой на хората, арестувани в тези центрове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР