Ръководителите на три световни агенции СЗО, ФАО и СТО предупредиха

...
Ръководителите на три световни агенции СЗО, ФАО и СТО предупредиха
Коментари Харесай

Светът пред недостиг на храни при неправилно управление на пандемията

Ръководителите на три международни организации СЗО, ФАО и СТО предизвестиха за риска от международен “недостиг на храна ”, в случай че управляващите не съумеят да работят вярно в продължаващата коронавирусна рецесия, съобщи Агенция Франс Прес.

Много държавни управления по света подложиха популацията си на блокиране, което докара до съществени забавяния в интернационалните търговски вериги и веригите за доставка на храни.
Паническото извършване на покупки на хората, влизащи в изолираност, към този момент показва неустойчивостта на веригите за доставки, защото рафтовете на супермаркетите се изпразват в доста страни.
“Несигурността по отношение на съществуването на храни може да провокира вълна от ограничавания за експорт, създавайки дефицит на световния пазар ”, се споделя в взаимния текст, подписан от Ку Донгю, началник на Организацията на Организация на обединените нации за храни и земеделие (ФАО), Тедрос Адханом Гебрейесус, общоприет шеф на Световната здравна организация (СЗО) и Роберто Азеведо, шеф на Световната комерсиална организация (СТО).
“Поради блокирането поради COVID-19 би трябвало да се положат всички старания, с цел да се подсигурява, че търговията протича допустимо най-свободно, изключително, с цел да се избегне дефицитът на храна ”, се споделя в изказването им.
“Когато работят за отбрана на здравето и благополучието на своите жители, страните би трябвало да подсигуряват, че всички ограничения, свързани с търговията, не нарушават веригата на доставки на храни ”, прибавиха те.
В дълготраен проект има риск заповедите за изолираност и ограничавания за пътешестване да причинят спирания в селскостопанското произвеждане заради неналичието на работна ръка и невъзможността да се оферират храни на пазарите.
„ Подобни спирания, в това число възпрепятстване на придвижването на служащите в селското стопанство и хранителната индустрия и удължение на забавянето при прекосяването на границите за контейнерите с храни, водят до повреждане на нетрайни артикули и увеличение на питателните боклуци “, обявиха тримата водачи.
Те също по този начин подчертаха нуждата от отбрана на чиновниците, които се занимават с произвеждане, преправка и дистрибуция на храни, както за личното им здраве, по този начин и за здравето на другите, както и за поддържане на веригите за доставка на храни. “
„ Има времена като тези, когато повече, а не по-малко, интернационалното съдействие е от значително значение “, споделиха те. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР