Ръководителите на технологичния гигант Meta Platforms Inc обсъждат забрана за

...
Ръководителите на технологичния гигант Meta Platforms Inc обсъждат забрана за
Коментари Харесай

Meta обмисля забрана в своите платформи на политическата реклама в Европа



Ръководителите на софтуерния колос Meta Platforms Inc разискват възбрана за политическата реклама в границите на цялата компания в Европа заради опасения, че нейните обществени медии Фейсбук и Instagram няма да могат да се съобразят с идните разпореждания на Европейски Съюз, ориентирани към онлайн акциите, заяви в четвъртък " Файненшъл таймс ".

През февруари законодателите в Европейски Съюз се съгласиха с по-строги правила за целенасочена политическа реклама, които правила да противодействат на дезинформацията по време на избори. Предложените правила изискват от американските софтуерни колоси да дават повече данни за техните ориентирани политически реклами, като при нарушавания могат да бъдат налагани санкции до 4% от световния им оборот, отбелязва финансово издание.

Ръководителите на Meta са загрижени, че определението за политически реклами според проектите на Европейски Съюз ще бъде прекомерно обстойно и ще бъде по-лесно да се откажат всички платени политически акции на уеб страниците на компанията, показва " Файненшъл таймс ", цитирайки два свои източника, осведомени с течащите полемики.

Цитираните източници означиха, че компанията се притеснява, че регулациите, които Европейският съюз възнамерява да наложи през 2024 година, ще бъдат прекомерно сложни за съблюдаване, тъй че опцията за директна възбрана наподобява по-привлекателна за Meta. Освен това политическите реклами не носят толкоз доходи, колкото другите реклами, заради липса на интерес от страна на потребителите, оповестява " Файненшъл таймс ".

Гигантът измежду обществените медии ще вземе твърдо решение по въпроса, откакто Брюксел детайлизира метода си за контролиране на пазара на политическа реклама през идващия юни, прибавиха те.

През предишния декември Европейската комисия предизвести компанията майка на Фейсбук - Meta, че нарушава антитръстовите закони на Европейски Съюз, изкривявайки конкуренцията на пазарите за онлайн класифицирана реклама и злоупотребявайки с господстващото си състояние.

На този стадий няма коментар на тази информация от страна на Мета.

По обявата работи: Явор Римски БНР подкасти: В центъра на системата Великите европейци Великите европейци
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР