Ръководителите на NHS в Британия съобщават с тревога за броя

...
Ръководителите на NHS в Британия съобщават с тревога за броя
Коментари Харесай

Британия отчита тревожен 41% скок на COVID болни с респиратори


Ръководителите на NHS в Британия оповестяват с паника за броя на хората с респиратори в лечебни заведения , регистрират нарастване през последната седмица, оповестява " Гардиън ".

Заместник-изпълнителният шеф на NHS, Шафран Кордери, разяснява, че броят на пациентите с Covid в лечебни заведения с потребност от респиратори се е нараснал с 41% през последната седмица, което съгласно нея е мощна индикация, че Covid оказва въздействие върху здравните услуги .

Кордери сподели пред BBC Breakfast: " На фронтовата линия в действителност са под голям напън... те имат проекти за справяне с изоставането, само че с увеличение на броя на случаите на Covid и търсенето на незабавна помощ това е в действителност предизвикателство. "

Кордери съобщи, че водачите на NHS към този момент се тормозят от опцията вълна от Covid да се сблъска с други зимни болести като грип и респираторни вируси по-късно през годината , което съставлява " доста предизвикателство " за здравната система.

" Мисля, че би трябвало да разгледаме и това ненадейно повишаване на търсенето на незабавна помощ, следим рекордни равнища на търсене на подобен тип грижи . "

Числата остават надалеч под пика от 4077 на 24 януари и са по-близо до равнищата, следени в края на април . Последните налични данни демонстрират, че броят на пациентите в болница е 1378, сходно на началото на май, до момента в който дневният брой на новите случаи е 11 625 , последно следени в средата на февруари.
 Разпространението на вид Делта в Европейски Съюз поражда угриженост
Разпространението на вид Делта в Европейски Съюз поражда угриженост

СЗО: Делта е по-бърз, по-мощен, той ще удари по-уязвимите по-ефективно от предходните разновидности

Официалните данни, оповестени от Службата за национална статистика демонстрират, че броят на смъртните случаи от грип и пневмония в този момент е 10 пъти по-висок от Covid .

В ефира на предаването " Днес " на BBC Radio 4 проф. Нийл Фъргюсън, епидемиолог от Импириъл колидж Лондон, разяснява, че това и други данни от наблюдението са " обнадеждаващи ", макар възходящите случаи .

По-ниските хоспитализации и смъртността от Коронавирус спрямо броя на случаите потвърждават високата успеваемост на имунизациите за отбрана на хората от съществени болести, сподели той.

" Вече е ясно, че съществуването на две дози AstraZeneca, Moderna или Pfizer обезпечава високо равнище на отбрана против тежко заболяване . Хората към момента се заразяват, само че на доста по-ниско равнище, получават 80-90% отбрана и даже тези хора, които се заразяват след две дози, са съвсем несъмнено 50% по-малко инфекциозни, тъй че комбинираният резултат много трагично понижава риска ".

Той добави, че процентите на зараза - изключително за разновидността Делта - са съсредоточени в неимунизирани групи , в това число деца в учебна възраст. " За страдание тази картина ще продължи още няколко седмици, до момента в който преминем третата вълна, която ще се развие през идващите няколко месеца ", сподели той.

По-късно тази година здравните служби ще би трябвало да бъдат готови за " евентуално много забележителна грипна зараза ", защото ограниченията за обществено разграничаване в целия свят предходната година я намалиха до извънредно ниски равнища . Това може да се противодейства със сезонни противогрипни ваксини , сподели той.
 Израел разчита на имунизацията, няма да връща локдауна поради делта разновидността
Израел разчита на имунизацията, няма да връща локдауна поради делта разновидността

Случаите набъбнаха в няколко региона...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР