Ръководителите на най-големите компании в Европа и водещи академични центрове

...
Ръководителите на най-големите компании в Европа и водещи академични центрове
Коментари Харесай

Еврокомисията стартира проект за изкуствен интелект с бюджет €20 милиона



 Снимка: Shutterstock

Ръководителите на най-големите компании в Европа и водещи университетски центрове се събраха на първа среща по плана AI4EU на Европейската комисия, чиято цел е да подтиква внедряването на технологии за изкуствен интелект в редица индустриални браншове.

Първата среща на групата бе в Барселона, като в нея участваха сътрудници от 21 страни от Европейски Съюз, а броят на включените организации е 79. Сред делегатите е имало представители на телекомуникационни оператори, софтуерни компании, други компании и университетски институции. Срещата е ръководена от френската авиокосмическа компания Thales Group, а измежду специалистите са били представители на Telenor и Orange.

Проектът AI4EU възнамерява да организира редица пилотни внедрявания в разнообразни промишлености, които да дефинират изгодите и проблемите, свързани с изкуствения разсъдък. В изказване по тематиката от декември 2018 година Европейска комисия сподели, че ще бъде основана и група по етиката, която да „ подсигурява, че се съблюдават човешките полезности “.

Крайната цел на групата е да се прокара пътя на платформа за „ изкуствен интелект по поръчка “, която да се употребява от компаниите и другите организации във всички страни членки на Европейски Съюз. По време на първата фаза планът ще подчертава върху използването на AI принадлежности в роботиката, промишлеността, опазването на здравето, IoT; медиите, земеделието, гражданската инфраструктура и киберсигурността.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР