Ръководителите на институциите на ЕС бързо изразиха загрижеността си в

...
Ръководителите на институциите на ЕС бързо изразиха загрижеността си в
Коментари Харесай

ЕС е загрижен от случващото се с Алексей Навални

Ръководителите на институциите на Европейски Съюз бързо показаха загрижеността си в неделя вечерта за задържането на Алексей при идването му в Русия и приканиха за незабавното му освобождение , осведоми БГНЕС. Съответните изказвания бяха публикувани в Tуитър в границите на половин час след ареста на опозиционера Навални от ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, висшия представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел и ръководителя на Европейския парламент Дейвид Сасоли. Тази тематика ще бъде препоръчана за разискване от Съвета на Европейски Съюз на равнище външни министри на 25 януари и на сесията на Европейския парламент, която се открива през днешния ден, 18-ти януари, споделиха дипломатически източници в Брюксел пред ТАСС.
" Молим съветските управляващи да освободят Навални неотложно. Готови сме да го поканим в Европейския парламент ", написа Сасоли. Шарл Мишел съобщи, че „ задържането на Алексей Навални при идването му в Москва е недопустимо “ и прикани „ съветските управляващи да го освободят неотложно “. " Руските управляващи би трябвало да зачитат правата на Алексей Навални и да го освободят неотложно. Политизирането на правораздаването е недопустимо ", съобщи и Жозеп Борел. Всички тези изявления бяха оповестени от висшите чиновници на Брюксел съвсем по едно и също време, в границите на 30 минути след известието за задържането на Навални на летище Шереметиево в Москва.
 Бурни реакции след ареста на Навални на летището в Москва (ВИДЕО) Бурни реакции след ареста на Навални на летището в Москва (ВИДЕО)
Руската полиция задържа най-големия критик на Кремъл Алексей Навални, откакто той кацна на летище " Шереметиево " в Москва. Навални се...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР