Ръководителите на девет европейски държави призоваха Запада да увеличи военната

...
Ръководителите на девет европейски държави призоваха Запада да увеличи военната
Коментари Харесай

Девет лидери искат увеличаване на военната помощ за Украйна

Ръководителите на девет европейски страни приканиха Запада да усили военната помощ за Украйна и поддържаха влизането й в НАТО. Това заяви в " Туитър " президентът на Литва Гитанас Науседа, представен от Руската работа на Би Би Си.

Изявлението е било подписано от президентите на Чехия, Естония, Литва, Латвия, Северна Македония, Черна гора, Полша, Румъния и Словакия.  " Лидерите на страните, които пристигнаха в Киев по време на войната и " видяха следствията от съветската експанзия със личните си очи ", се споделя в изказването. Те оповестиха, че в никакъв случай няма да признаят опитите на Русия да анексира украински територии. "

" Ние поддържаме Украйна в нейната отбрана против съветската инвазия, пожелаваме Русия неотложно да се отдръпна от всички окупирани територии и призоваваме всички съдружници да усилят доста военната си помощ за Украйна. Всички тези, които правят закононарушения на експанзия, би трябвало да бъдат подведени под отговорност и да бъдат изправени пред съд на справедливостта ", споделиха президентите.

Лидерите на деветте източно европейски страни подчертаха, че поддържат решението на срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 година по отношение на бъдещото участие на Украйна в Алианса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР