Ръководителите на американския автомобилен гигант Форд са на мнението, че

...
Ръководителите на американския автомобилен гигант Форд са на мнението, че
Коментари Харесай

Форд: Съюзът с Ред Бул е по-добра опция, отколкото собствен отбор

Ръководителите на американския авто колос Форд са на мнението, че техният предстоящ съюз с екипа на Ред Бул във Формула 1 е доста по-добра алтернатива, в сравнение с основаването на напълно нов фабричен тим. Както е известно Ред Бул и Форд ще работят дружно от старта на сезон 2026, а дотогава „ биковете “ ще продължат да употребяват задвижващите системи на Хонда, на които разчитат от 2019 година насам.
 Ред Бул и Хонда ще повдигнат „ Китайска стена “ между тях Ред Бул и Хонда ще повдигнат „ Китайска стена “ между тях
„ Проучихме всички благоприятни условия – изясни шефът на Форд Моторспорт Марк Ръшбрук. – Стартирахме този развой преди повече от две години, когато започнахме да разбираме повече за бъдещето на спорта и проектите за екологичните горива, нулирането на въглеродния отпечатък и измененията в разпоредбите за моторите, които ще разчитат повече на електрификация.

„ Това притегли нашето внимание, тъй като бързо разбрахме, че ще можем да допринесем с нашите механически знания към нечия стратегия. Усетихме, че това е верният миг Форд да се завърне във Формула 1, само че трябваше да намерим верния метод това да се случи.

„ Отделихме нужното време да изслушаме хора с разнообразни хрумвания, било то към този момент съществуващи отбори или перпсективни такива. Ние също по този начин се свързахме с няколко тима, само че в началото не си паснахме с нито един от тях. Завръщане с изцяло фабричен тим също беше прегледано като концепция, само че и това не ни се стори вярно.

„ Нашето предпочитание беше да се завърнем по метод, който има смисъл. Разговорите с Ред Бул бяха доста бързи, тъй като още от началото стана ясно, че и те си търсят сътрудник, който да им помогне, каквото търсехме и ние. За нас беше доста значимо да се върнем в спорта в верния миг, по верния метод и с верния сътрудник и аз мисля, че реализираме тъкмо това “, добави още Ръшбрук.
 Форд: Връщаме се и поради новите механически правила Форд: Връщаме се и поради новите механически правила
През 2026 година Форд ще се завърне във Формула 1 след 22-годишно неявяване. За последно „ синият овал “ бе на стартовата решетка през 2004 година, когато взе участие със личен тим, употребяващ марката на Ягуар.

Малко иронично, само че екипът на Ягуар бе закупен тъкмо от Ред Бул, с цел да бъде трансфорат в Ред Бул Рейсинг от старта на сезон 2005.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР