Ръководилият в продължение на две години Академията на Ювентус и

...
Ръководилият в продължение на две години Академията на Ювентус и
Коментари Харесай

Бившият директор на Академията на Ювентус пристига у нас за треньорски семинар

Ръководилият в продължение на две години Академията на Ювентус и сегашен началник на детско-юношеската школа на Пескара – Джузепе Джерия, ще бъде вторият формален гост-лектор по време на първия семинар „ SportX”, който ще се организира на 8 май в София. Организатор на събитието, което ще бъде на тематика „ Съвременни условия към младите футболисти “, е Сдружение „ Бъдеще посредством спорт “, а хазаин – „ Витоша Парк Хотел “.

Джерия има стабилен опит зад тила си, като като се изключи че е отпред на школата на „ делфините “ в последните близо три години, откъдето не доста от дълго време път към огромния футбол си проправи звездата на ПСЖ Марко Верати, от 2016-та е и доцент и учител в Треньорската школа на Италианската футболна федерация в Коверчано.

Преди да оглави академията на Пескара, Джузепе Джерия е бил по две години отпред на школите на Бари (2011-2013) и гранда Ювентус (2013-2015). Доцентът ще показа богатия си опит с българската публика, като ще разкрие повече елементи за работата с гении и условията към тях. Специалистът ще приказва и за метода на ръководство на футболните академии в Италия.

Припомняме, че предходната седмица публично бе разгласен първият гост-лектор – ръководителят в Академията на Астън Вила Пол Бракуел. Организаторите на семинара плануват и други посетители, които да обиден от друг ъгъл най-наболялата в последните години тематика у нас – работата с млади футболисти и тяхното развиване, като допринесат за набирането на още по-богата и скъпа информация за родната публика.

„ Sport X” е подобаващ както за треньори, ръководители и експерти, работещи в системата на детско-юношеския футбол, скаути, сътрудници и футболисти на възраст сред 16 и 19 години, по този начин и за всички млади и амбициозни хора, които желаят да натрупат познания по отношение на работата и организацията в клубните академии на Запад и да се развиват в областта на футбола.

Повече информация можете да получите на формалния уебсайт на събитието http://sportx.bg/
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР