Ръководеният от Илън Мъск Twitter въвежда коренна промяна в начина

...
Ръководеният от Илън Мъск Twitter въвежда коренна промяна в начина
Коментари Харесай

Страницата „За вас“ в Twitter ще показва туитове само от верифицирани акаунти

Ръководеният от Илън Мъск Twitter вкарва коренна смяна в метода по който наличието ще се вижда от потребителите на платформата. След към две седмици потребителите ще могат да виждат наличие единствено от верифицирани сметки в потока „ For You/За вас “. Под управлението на Мъск скоро верифицирани сметки в Twitter ще бъдат главно единствено тези, които заплащат месечна абонаментна такса, компании или държавни структури.

Потока „ For You/За вас “ бе въведен в Twitter по-рано тази година, с цел да размени потоците „ Начало “ и „ Последни “ в платформата на обществената мрежа. Преди да придобие Twitter предходната година, Мъск упрекна логаритъма на Twitter, че манипулира потребителите. След покупката обаче Мъск промени доста неща в платформата на обществената медия и в този момент популяризирането на клиентите на Twitter Blue наподобява е главната цел на компанията.

В скорошен туит Мъск съобщи, че съгласно новата политика на компанията, единствено верифицирани сметки ще могат да бъдат препоръчвани в потока „ For You/За вас “.

Мъск добави, че този способ е единственият метод Twitter да се оправи с ботовете, които завладяват платформата. Читателите може би си спомнят, че Мъск трансформира броя на ботовете в значителен проблем, като даже се отхвърли от първичната оферта за 44 милиарда $ за покупката на Twitter предходната година. След относително къса правосъдна драма обаче Мъск се съгласи да се придържа към първичната си оферта, само че не съумя да даде доста детайлности за това по какъв начин взема решение въпроса с ботовете в този момент, когато е основен изпълнителен шеф на Twitter.

В следващ туит Мъск добави, че горепосочената политика няма да се ползва за доказани сметки на ботове, стига те да съблюдават изискванията на Twitter и да не се показват за същински хора. По-рано Мъск е казвал, че платената верификация усилва разноските за основаване на ботове с 10 000 % и улеснява идентифицирането им. Ако Мъск е срещу ботовете в Twitter, то платените ботове не би трябвало да са освободени от това, само че те са.

Освен това, от 1 април Twitter отстранява и наследените отметки на консуматори, най-вече известни персони или компании и организации от ерата преди Мъск да поеме Twitter. От тези консуматори ще се изисква да заплащат абонаментна такса, в случай че желаят да запазят тези заветни отметки, или ще рискуват да изгубят своята достоверност за сметка на имитатори.

Когато Илън Мъск закупи Twitter, той съобщи, че придобиването не е поради парите. След поредност от съкращения на чиновници и няколко месеца по-късно наподобява, че концепцията на платформата е напълно печелене на пари и повишение на цифрите в крайния резултат.

Потребителското преживяване и откриването на наличие към този момент не наподобяват приоритет в Twitter.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР