Раковите заболявания ще отнемат живота на около 1,41 млн. души

...
Раковите заболявания ще отнемат живота на около 1,41 млн. души
Коментари Харесай

Почти 1,4 млн. души в ЕС ще станат жертва на рак през 2019 г.

Раковите болести ще лишават живота на към 1,41 млн. души в Европейския съюз през 2019 година Това сочат планирани калкулации на учени от Италия и Швейцария, оповестяват Франс прес. През тази година степента на смъртност от рак на гърдата в целия Европейски съюз ще се намали с 9 % спрямо 2014 година, се споделя в публикацията в профилираното издание "Годишник по онкология ".

Във Англия, Франция, Германия, Италия и Испания смъртността от рак на гърдата понижава по отношение на 2014 година, до момента в който в Полша се пресмята планирано повишаване с 2% по отношение на 2014 година Като цяло след 2014 година се вижда понижение на смъртните случаи, породени от раково заболяване, като % от броя на популацията в Европейски Съюз.

Смъртността от рак при мъжете от 2014 година до 2019 година е намаляла с 6%, а при дамите - с 3,6%.

Прогнозният брой на смъртните случаи от рак на белите дробове при дами пушачи надвишава този от рак на гърдата за 2019 година И при двата пола ракът на белите дробове остава най-смъртоносният тип рак, като през 2019 година е изчислено, че от това заболяване ще умрат 279 000 души.

"Трябва да се поставят повече старания и да се влагат повече средства в предотвратяването на най-честите типове рак, изключително като се понижи броят на хората, които пушат и тези с наднормено тегло ", сподели редакторът на списанието проф. Фабрис Андре.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР