Ракетата BrahMos II е разработена съвместно от Организацията за отбранителни

...
Ракетата BrahMos II е разработена съвместно от Организацията за отбранителни
Коментари Харесай

Asia Times: Новата хиперзвукова ракета на Индия е базирана на руски технологии

Ракетата BrahMos II е създадена взаимно от Организацията за отбранителни проучвания и разработки на Министерството на защитата на Индия и съветската Неправителствени организации „ Машиностроене “. Тя е правоприемник на свръхзвуковата крилата ракета BrahMos I, също взаимно създадена от двете страни, написа

Главният изпълнителен шеф на BrahMos Aerospace Aтул Ране сподели, че Индия и Русия създават дружно главния дизайн на BrahMos II и че първите проби на оръжие са планувани да се проведат след пет или шест години. Той също по този начин означи, че BrahMos II няма да се изнася, защото Индия е член на Режима за надзор на ракетните технологии (MTCR), което значи, че Индия може да създава ракети с обсег над 300 км и тегло повече от 500 кг, само че не може да продава такива ракети към трети страни, написа Asia Times.

Ране добави, че макар западните наказания против съветската отбранителна промишленост, те не са повлияли на развиването на плана BrahMos II. Ако планът BrahMos II бъде осъществен, това ще покаже, че Русия към момента има козове за поддържане на отбранителната промишленост, декларира създателят на материала.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР