Ракът на кожата е един от най-разпространените видове онкологични заболявания

...
Ракът на кожата е един от най-разпространените видове онкологични заболявания
Коментари Харесай

SkinVision - мобилното приложение, което открива рак на кожата

Ракът на кожата е един от най-разпространените типове онкологични болести и един от най-опасните.

Основният риск при неговото развиване е късната диагностика, която постоянно оставя лекарите и пациентите без задоволително време за реакция.

С развиването на технологиите обаче диагностиката на доста заболявания ще се случва непосредствено посредством смарт телефоните ни, без да се постанова да записваме часове, да взимаме посоки и така нататък

SkinVision е първото по рода си приложение, което диагностицира рак на кожата с до 95% старание, освен това напълно гратис.

Ако имаме подозрения за някое леке или бенка по кожата си, за по-малко от 30 секунди логаритмите на SkinVision могат да ни кажат дали има смисъл да се тревожим, или не.

Всичко, което би трябвало да създадем, е да щракнем фотография на мястото, което ни тормози, а SkinVision преценя степента на риск от развиване на рак, отчитайки даже най-малките елементи в цветовете и формата на обещано леке.

Важно е да отбележим, че приложението не е способ за диагностициране, а служи по-скоро като лакмус за това дали има смисъл да търсим професионална интервенция.

Приложението е налично за Android и iOS и е единствено една дребна стъпка към бъдеще, в което смарт телефоните ще взимат централна роля в диагностицирането и лекуването на най-различни болести. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР