Рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле ще започне през

...
Рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле ще започне през
Коментари Харесай

Сезонът на каяците започва със спортен фестивал в Кресненското дефиле

Рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле ще стартира през уикенда на 31 март - 1 април край крайбрежията на река Струма с фестивалOutdoor & White Water Fest.

Идеята на фестивала е да утвърди дългогодишна традиция да се чества в последната седмица на март пролетното прииждане.

Събитието се посещава от фенове на водните спортове в тихи и бързи води. Наред със спорта и заниманията фестивалът се стреми да разпространява туризма, рисковите спортове, дейния отдих и локалния занаят и продукция в региона пред една необятна публика, като подтиква обмена на спортни и туристически стратегии сред клубове и туроператори от България и прилежащи страни.

 Сезонът на каяците стартира със състезателен фестивал в Кресненското дефиле
Програмата съчетава разнообразни спортни интензивности измежду природата – рафтинг, колела, катерене, хвърчене с парапланер, пейнтбол, музика онлайн, DJ празненство и прожекции на тематични филми.
Посетителите ще могат да се включат в полемики с одобрени персони от света на рисковите спортове и планината, да се срещнат с локалните поминъци и традиции и да се насладят на хубостта на Кресненското дефиле.

Сред специфичните посетители ще бъдат алпинистът Боян Петров и представители на локалните общински управляващи, които ще насочат към публиката значими послания за ориста на българската природа и смисъла на локалния туризъм за развиването на района.

 Сезонът на каяците стартира със състезателен фестивал в Кресненското дефиле
Предвидени са разновидности за нощуване в къщи за посетители в околните обитаеми места - в селата Симитли, Кресна и района, само че е обезпечено пространство за палатков лагер на мястото на събитието.

Очакванията на уредниците са тази година фестивалът със свободен достъп да посрещне над 1200 души. Първото издание на събитието предходната година посрещна близо 800 души.
 Сезонът на каяците стартира със състезателен фестивал в Кресненското дефиле
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР