Рафаел Надал направи първа стъпка в преследването на рекордна 21-ва

...
Рафаел Надал направи първа стъпка в преследването на рекордна 21-ва
Коментари Харесай

Без драми за Надал в първия кръг на Australian Open

Рафаел Надал направи първа стъпка в преследването на рекордна 21-ва купа от Големия шлем след безапелационна победа с 6:3, 6:4, 6:1 над сърбина Ласло Джере на старта на Откритото състезание на Австралия.

Преди този мач имаше някои терзания по какъв начин ще се оправи международният №2 по време на акцията в Мелбърн поради това, че той беше заставен да пропусне ATP Cup поради болки в кръста.

“През последните 15 дни имах проблеми с гърба, разкри той в навечерието на шампионата. - Мускулната вдървеност пречеше на свободата ми на придвижване.”

И въпреки всичко, когато излезе на “Род Лейвър Арена”, Надал бе същият оня тенисист, който почитателите познават. Въпреки че сподели някои признаци на наслойка, той нямаше безусловно никакви усложнения в сбълъсъка с Джере и след 1 час и 53 минути игра се класира за втория кръг.

“Тук съм, с цел да се опитам да дам най-хубавото от себе си, както постоянно съм го правил. Днес съумях да намеря метод да го направя. Това е. Да вървим ден за ден”, сподели той след мача.

“Имах потребност да оцелея през днешния ден и го направи. Просто се пробвах да съм фокусиран от самото начало. Не направих идеалната подготовка, само че още още съм жив, нали? Това е значимото. Много се веселя да играя оше един път в Австралия и се надявам да остана тук допустимо най-дълго”, добави Рафа, който е първенец в Мелбърн от 2009 година.

Поставеният под номер 2 в главната скица испанец проби Джере в първия му сервис гейм, а малко по-късно го направи още един път, осигурявайки си удобна преднина от 5:1 преди малко съмнение в играта му да разреши на сърбина да върне един от пробивите след неточност от бекхенд на Надал. В деветия гейм при сервис на испанеца Джере поведе с 0:30, само че Надал съумя да се измъкне от сложната обстановка и да реализира поврат, който му донесе триумф в първия сет с 6:3.

Втория сет беше копие на първия. Ранен пробив на Надал и леко разпределяне, когато той сервираше за спечелването му. Джере се опита да бъде по-агресивен в тази част, само че това докара до двойно повече непредизвикани неточности на сметката му.

Сърбинът откри третия сет с двойна неточност, която след това прерасна в пробив за Надал. Сърбинът намала на 1:2, само че това се оказа последният извоюван от него гейм в мача.

Във втория кръг Рафаел Надал ще се изправи против спечелилия от мача сред квалификантите Майкъл Мо и Виктор Троицки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР