Рафаел Надал бе много тъжен след снощния мач на двойки,

...
Рафаел Надал бе много тъжен след снощния мач на двойки,
Коментари Харесай

Надал: Заедно с Федерер си отива част от мен


Рафаел Надал бе доста печален след снощния мач на двойки, в който той и Роджър Федерер играха против Франсис Тиафо и Джак Сок, като този конфликт бе последният в кариерата на Маестрото. Рекорордьорът по трофеи от Големия шлем призна, че неубедителната му игра първоначално се е дължала на голямото напрежение и засипа със суперлативи швейцарската легенда.

„ Беше ми мъчно, изключително при първите два сервиса. Изобщо не се движех добре, даже позволих двойна неточност. Треперех и ми беше мъчно да се управлявам, защото атмосферата беше доста прочувствена. За мен бе голяма чест да съм част от този толкоз специфичен миг от историята на нашия спорт, както и да споделя дружно с Роджър всички тези мемоари в продължение на съвсем 20 години. Заедно с него от Тура с потегля и част от мен, защото мачовте против него бяха едни от най-важните в кариерата ми. Невероятно е да видя фамилията му и всички хора по трибуните в този миг. Трудно ми е да опиша по какъв начин се усещам “ – сподели Надал след мача.

„ Това беше доста специфичен ден. Да се насладим на този миг като тим беше неповторимо преживяване и направи момента още по-невероятен. Не мога да отлича един обособен миг, защото от идването ми в Лондон до момента всичко се случи доста бързо. Това беше в действителност необикновено преживяване “ – добави първенецът на Australian Open и Ролан Гарос.

Надал удостовери думите на Федерер, който съобщи, че през годините двамата са построили доста специфична връзка между тях.

„ Това беше едно доста дълго и положително пътешестване. Всичко стартира, когато се причислих към Тура, а по-късно последователно започнах да се изкачвам в ранглистата. Роджър постоянно беше топ играчът и съперникът, който се стремях да победя. Изведнъж съперничеството ни се оказа най-голямото в тениса, само че все пак ние и фамилиите ни изпитваме голямо взаимно почитание и в никакъв случай не е имало съществени проблеми посред ни. С напредването на възрастта взаимоотношенията ни ставаха все по-добри, защото и двамата разбирахме през какво минава другият. Игровите ни стилове са доста разнообразни, само че точно това направи съперничеството ни толкоз забавно и запаметяващо се “.

„ За разлика от метода ни на корта, този в персоналния живот и фамилията евентуално е много подобен. Точно по тази причина си имаме доверие и постоянно си приказваме без никакво терзание. Прекрасно е да имам някого като Роджър, с който бих могъл умерено да приказвам за персоналния си живот макар всичките ни борби на корта и сходните цели, които сме преследвали като съперници. Горд съм, че по някакъв метод съм бил част от кариерата му, само че съм още по-горд от това, че след толкоз дълго съревнование в този момент мога да го нарека собствен другар “ – приключи Матадора.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР