Радваме се, че коалиционните ни партньори в Обединени патриоти“ и

...
Радваме се, че коалиционните ни партньори в Обединени патриоти“ и
Коментари Харесай

ВМРО: Обещахме и намалихме ДДС в туризма на 9%

Радваме се, че съдружните ни сътрудници в „ Обединени патриоти “ и мандатоносителите от ГЕРБ одобриха нашите ограничения, въпреки и не в мащаб, който ни се искаше, с цел да бъдат оптимално потребни за хората. Но това въпреки всичко е прогрес.

Това се споделя в позиция на Вътрешна македонска революционна организация във връзка днешното гласоподаване на Закона за Данък добавена стойност в Народното събрание.

Преди повече от две седмици внесохме законопроекта за налог върху добавената стойност, в осъществяване на пакета от антикризисни ограничения, които ВМРО разгласява още на 25 март. Факт е, че рецесията удари по друг метод браншовете, най-потърпевши от това бяха превозът, земеделието и туризмът. Като в бранш „ Туризъм “ имаше и цялостна възбрана за реализиране на активност за повече от два месеца. Към сегашния миг не всички забрани са вдигнати.

Това съобщи в изявлението си в Народното събрание през днешния ден националният представител и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов. И добави:

Вицепремиерът Красимир Каракачанов стартира ред ограничения в посока подкрепяне на земеделието, напън на веригите да оферират български артикули, ред облекчения за земеделците – безлихвено кредитиране във връзка с съгласуването на една хоризонтална мярка, която да разреши зеленчукопроизводството да бъде в допълнение подтиквано, акцентира още Веселинов.

Пълната тирада на Искрен Веселинов може да гледате тук>>>

https://youtu.be/d1XybkTbOWk

Припомняме, че още на 25 март тази година Вътрешна македонска революционна организация показа необятен пакет от ограничения в помощ на стопанската система и на всички хора, наранени от противоепидемични ограничения, които представихме пред обществото и пред нашите сътрудници в ръководството. Днес огромна част от тях към този момент са факт, като: понижаване на Данък добавена стойност в бранш „ Туризъм “, за заведенията за хранене, хотелите, кетъринг услугите и др.; ваучери за подкрепяне на българските курорти (макар и не в цялостния състав на бенефициентите); отбраната на длъжниците от банки и колекторски компании, както и туроператорите да могат да връщат взето предплащане до 12 месеца, когато отводът на клиентите е поради изключителната ситуция в страната.

Вече импортираните концесионни такси по курортите да се приспадат за идната година при положение, че страната разгласи понижена или нулева събираемост в границите на тази. Мярката е за реализиране на равнопоставеност сред концесионерите и подкрепяне българския туризъм.

Субсидия за чартърни полети на български лицензирани превозвачи, а при липса на опция и от задгранични по ред, избран от министъра на превоза и други

С пакета от ограничения на Вътрешна македонска революционна организация, в неговата целокупност, може да се запознаете тук>>>

http://www.vmro.bg/вмро-с-пакет-от-финансови-икономически-и-данъчни-мерки-за-преодоляване-последиците-от-кризата/

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР