Радвам се да се завърна отново в България“. Това каза

...
Радвам се да се завърна отново в България“. Това каза
Коментари Харесай

Бил Клинтън у нас: Младите хора да не страхуват да се занимават с политика

„ Радвам се да се завърна още веднъж в България “. Това сподели 42-ият президент на Съединени американски щати Бил Клинтън на обществена лекция пред студенти в НДК. Клинтът у нас е по покана на ръководителя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев.

Клинтън означи, че е бил в страната ни с изключение на през 1999 година и през 2005 година, когато е бил поканен да взе участие в конференция.

„ Спомням си визитата си през 1999 година, имаше страховит протест пред храм-паметник „ Александър Невски “. Имаше 30-40 хиляди души и беше необикновено “, уточни Клинтън, представен в Българска телеграфна агенция.

Според него минаваме през интервал и във всеки миг на човешката история има линии, които ни разделят. Нещата се случват, тъй като животът не е съвършен, посочи той.

Има интервал на интензивна икономическа, обществена и културна смяна на фона на световна стопанска система, която е довела до беднотия повече хора от преди, само че в същото време е насърчила по-строги икономии, уточни Клинтън. По думите му и Брекзит е имал световен резултат.

Второ, считам, че в действителност има голяма разлика в икономическите благоприятни условия и достъпа до обучение, опазване на здравето, сподели Клинтън. Според него това е ядосало доста хора и сложило въпроса пред тях дали децата им ще имат по-добро бъдеще.

Клинтън означи още, че осведомителните ни системи са изправени пред революцията на обществените мрежи. Когато започнах да се занимавам с политика, всеки град си имаше личен вестник и радиостанция, а в този момент те са на изгубване, посочи той.

По думите му има проблем и с достоверността на информацията. В края на лекцията Клинтън посъветва студентите да не се опасяват да седнат на масата за договарянията и да се занимават с политика.

По думите му на никой не му е писано да бъде „ сполучлив “, само че той има средствата, инструментите и опциите, с цел да го реализира.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР