Радвам се, че хванахме последния вагон на последния влак. Особено

...
Радвам се, че хванахме последния вагон на последния влак. Особено
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Кирил Петков катастрофира с много лошо изпълнение

Радвам се, че хванахме последния вагон на последния трен. Особено благодаря на ГЕРБ и техния водач, които съумяха да вземат завоя в сложен миг. Благодаря и на Движение за права и свободи

Това съобщи президентът на България в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев пред bTV.

„ Бойко Борисов ни сподели, че е подготвен да се отдръпна като водач на ГЕРБ “, посочи Плевнелиев, съгласно който някогашният министър председател и сегашен водач на ГЕРБ е умен, той разбирал, че "имаме един страховит сюжет " - при обединяване можело да се осъществя един тип европейския парадайс, за който ГЕРБ е основана. Освен това, Борисов не разрешавал на егото му да надвива при най-важните моменти, твърди експрезидентът, който зае поста с поддръжката на Борисов.

"Очаквах от Кирил Петков да излезе в Народно събрание, да провежда спор, да каже за какво в този геополитически миг е значимо да заемем вярната позиция. Той по някакъв метод се скри и остави Народното събрание да взима решение. Така даде самодейността на ГЕРБ, която се възползва оптимално ", сподели Плевнелиев

По думите му в този момент всичко е в ръцете на държавното управление.

"Радвам се, че хванахме последния вагон на последния трен. Особено благодаря на ГЕРБ и техния водач, които съумяха да вземат завоя в сложен миг. Благодаря и на Движение за права и свободи, и на Демократична България, които в Народното събрание изковаха решения, което е значимо за България ", сподели още той.

Според него от България се е очаквало да бъде проевропейски фактор на балканите, а не мрачен балкански индивид, заседнал в шовинизъм и популизъм.

"Трябва да се върнем в последните години в моя мандат. Аз не стъпих в Скопие, тъй като не желаех да легитимирам един безпределно антибългарски режим на Никола Груевски ", сподели още той. И добави, че казусът още не е решен.

Според него някогашната ръководеща коалиция беше мъртвородена, тъй като бе основана на основата на омразата към един политически индивид.

"Считам, че дълготраен блокаж щеше да докара до ненавист сред народите. Сега имаме вълна, от която може да се възползваме ", изясни някогашният президент.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР