Радвам се, че беше чут гласът на бизнеса и правителството

Радвам се, че беше чут гласът на бизнеса и правителството ...

Полина Карастоянова: Крайно време е да решим каква туристическа дестинация искаме да бъдем.


Радвам се, че беше чут гласът на бизнеса и правителството осъзна необходимостта от промяна в Закона за концесиите. Връщането в закона устройството на черморското крайбрежие е важна стъпка, защото той е ценен, за да уреди проблематиката между плажовете и обществения интерес. Това заяви в предаването ''Лице в лице'' в ефира на bTV изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова.

,,Българските туристи за важни за нас, поради което е крайно време да решим каква туристическа дестинация искаме да бъдем. В Хърватия, например, днес дава блестящи резултати, предлагайки добро качество на високи цени. Ако има един добър аспект от тази трудна за родния туризъм година , това е необходимостта от промяна на мащаба на мислене, на управление. Крайният продукт е следствие на голямото интелигентно планиране, което е крайно време да започне'', посочи още Карастоянова.

,,Предишните правителства никога не направиха дългосрочна стратегия за развитието на туризма, но след идването на министър Николина Ангелкова нещата започнаха да се подобряват. Няма съмнение, че тя прояви  висока степен на устойчивост и с достойнство премина през атаките, на които бе подложена'', добави в заключение Полина Карастоянова.

Източник: novini.bg