Радостна новина съобщи репортерката Райна Зайкова.Миналият месец Ви запознахме с

...
Радостна новина съобщи репортерката Райна Зайкова.Миналият месец Ви запознахме с
Коментари Харесай

Дядо Иван и баба Пенка от Каравелово отново се усмихват! СНИМКИ

Радостна вест заяви репортерката Райна Зайкова.

Миналият месец Ви запознахме с историята на Иван Нечков от Каравелово, който е с опустошен от потопа дом. Тогава Райна Зайкова написа в профила си във Facebook, че за повторно комисия минава да разказва вреди в дома на дядо Иван, тъй като в Обществения съвет, определен да разпредели милион и 600 000 лв. от дарения, зародили различия за парите - кой какъв брой да получи и опустошен ли е даден дом, както и може ли да се живее в него.

Два месеца Иван чакал пари и получил нищожните 375 лева от страната. Накрая двамата с жена му извадили спестяванията, които събирали, с цел да си оправят зъбите, и почнали да ремонтират.

" Иван е останал с 4 зъба в устата, не смее да се усмихне, но то няма и защо... Толкова зъби има и жена му Пенка ", написа през ноември репортерката Райна Зайкова. Същият месец тя отправи апел за помощ. Чрез обществените мрежи Зайкова потърси ортодонт, който да помогне безплатно на дядо Иван и баба Пенка. Е, ортодонт се откри! И то не един - доста откликнаха на апела, само че каравеловците са избрали да се доверят на Ангел Радков, който е студент по стоматология в Пловдив.

Ангел Радков е посетил дома им в Каравелово, прегледал ги е и е предложил план за лекуване. Младият стоматолог няколко пъти върви с персоналният си автомобил до дома на дядо Иван и баба Пенка, взима ги и ги води до Пловдив, а след операциите ги връща назад.

" В лекуването взе участие и неговата другарка - Анелия Николова, също студент по стоматология ", оповестява Райна Зайкова, която е безапелационна в това, че положителните вести не се нуждаят от доста думи.

" Не вярвахме, че ще ни се случи нещо положително. Но към този момент имаме вяра и можем по-малко и да се усмихваме ", това са думи на дядо Иван и баба Пенка от наводненото Каравелово.

" Точно преди месец потърсих помощ от всички тук - да намерим ортодонт,който безплатно да откри решение дядо Иван и баба Пенка да се хранят обикновено и да се усмихват. Бяха останали с по няколко зъба и двамата, имали желание да вървят по зъболекари, събирали пари, само че се наложило да дадат всичките си спестявания за ремонта на наводнения си дом. Много зъболекари и клиники предложиха помощ, двамата избраха да се доверят на Ангел Радков. И както нееднократно съм казвала, че нямам доверие с инцидентните неща, бабата на Анелия също е от Каравелово и е другарка на баба Пенка ", написа Зайкова.

Репортерката не пропусна да благодари на доктор Радков и лекар Николова, а лекуването за Иван и Пенка продължава.

" Най-добрите и прелестни деца, които познавам! Бъдете здрави! ", написа в мненията Станислава Петрова.

Таня Благова се надява множеството бъдещи медици да са като Ангел Радков и Анелия Николова. " Млади хора с огромни сърца! Възхищавам им се! Браво ", написа Таня.

" Има вяра за България! ", безапелационен е Пламен Георгиев.



Снимки: Райна Зайкова
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР