Радостина Александрова призова без излишна паника от новия вариант на ...

Радостина Александрова призова без излишна паника от новия вариант на

Проф. Александрова съветва: Без излишна паника от новия вариант на COVID-19

Радостина Александрова прикани без непотребна суматоха от новия вид на COVID-19. Новият вид на COVID-19, открит в Африка, не трябва да провокира суматоха, тъй като не се знае тъкмо защо става въпрос. Нека да изчакаме умерено, без непотребна суматоха, поучава тя. 

По думите на проф. Александрова вирусът не престава да се трансформира и през вчерашния ден излезе нова информация за нов вид от Африка. Засега е доста рано да се каже какъв е този вид, само че е реалност, че разновидностите са в шипчето, които му разрешават да избяга от имунния отговор, само че може и да не се свърже с клетката, изясни тя. 
Проф. Александрова: Най-добър имунитет имат прекаралите COVID-19 и след това имунизирани
Най-добрият имунитет имат хората, които са прекарали ковид и по-късно са се ваксинирали. Това сподели в изявление за bTV вирусологът...

Проф. Александрова уточни, че не е изключено новият вид да е зародил в човек с невисок имунен недостиг или болен от ХИВ. Задържайки се дълго вирусът в него, е съумял да развие такива разновидности. Прилагането на имунизацията би трябвало да стартира да се ползва в необятен мащаб и да съблюдаваме ограниченията. Трябва да попречим на вируса да се популяризира, настоя тя. 

Проф. Александрова означи, че СOVID-19 хлопа на всяка врата, с цел да се види къде ще му бъде отворено. Има светлина в тунела с имунизацията, сподели проф. Александрова като даде образец страните, в които имунизацията е с високо ваксинално покритие, които точно с помощта на имунизациите съумяха да се оправят с ковид. 

Тя добави, че ще има доста нови разновидности на вируса, само че някои се популяризират безусловно в шепа хора. В момента се създават нови ваксини, създава се и ваксина под формата на хапче, само че казусът ни е тук и в този момент и не трябва да се отсрочва имунизацията с изчакването на по-добра или последваща, прикани проф. Александрова. Има нежелани странични реакции, те се случват доста рядко и са свързани със спецификата на самия вирус. В умозаключение проф. Александрова съобщи, че вирусът отвори кутията на Пандора, само че в науката остава вярата. 

Още:
Проф. Радостина Александрова: Заразените с Делта разновидността постъпват два пъти по-често в болница
„ Мисля, че изпаднахме в Бермудски триъгълник – от една страна имаме Делта вид, който се популяризира доста по-бързо и...

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com