Радостин Стойчев наруши мълчанието си след уволнението от Модена Волей

...
Радостин Стойчев наруши мълчанието си след уволнението от Модена Волей
Коментари Харесай

Радо Стойчев проговори за скандала

Радостин Стойчев наруши мълчанието си след уволнението от Модена Волей преди дни и разгласява изказване, в което показа своята позиция по случая. Волейболистите на Модена желаеха обществено уволнението на българския експерт, след което последва реакция от президента на клуба Катя Педрини, напомня "Sportal ".

Ето изказването на Стойчев:

"Случиха се доста неща през тази седмица и избрах да изчакам няколко дни, с цел да отговоря на големите обвинявания по отношение на мен от някои играчи, появили се в по малкия екран в Модена.

Дължа го на себе си, дължа го на фамилията си, дължа го на почитателите на Модена Волей и на хората, които през тези дни ме поддържат ужасно доста.

Това предаване във вторник вечер не беше обвързвано със спорта, а беше лична офанзива, внимателно проведена, в която бяха изложени частични и тенденциозни обстоятелства, предадени по извънредно неверен метод. Една офанзива, за която не ми беше дадена опцията да отговоря по пряк метод.

На идващия ден получих известие от клуба за прекратяването на договора поради “правилна причина”, в която бях упрекнат в съществени нарушавания. По-специално, упрекнат съм в неправилна работа с физическото положение на играчите и в липса на почитание към президента на тима и основен шеф. Публичното известие на клуба за уволнението на треньора прикрива правомерността на решението, което е ясно безпричинно и има единствената цел обезщетенията по контракта за идващите две години и последните месеци на тази година да не бъдат изплатени.

Не това е мястото, където би трябвало да оборвам обвиняванията, само че желая да се знае, че тези нападки ги чух за първи път от един от играчите по време на това телевизионно предаване. Никой от ръководещите клуба не ме беше упреквал в описаното държание.

Искам да покажа неверността на тези нападки по подобаващия метод и да приема персоналната отговорност, тъй като знам и мога да потвърдя какво се случи в действителност. Знам по какъв начин съм се държал през цялата година и знам по какъв начин работих всеки ден: с вложение, отдаденост, професионализъм и почитание към всички.

Знам, че не съм съвършен и не изисквам да бъда, само че постоянно съм работил с убеждението, че работя за положителното на клуба и тима.

Свикнал съм да поемам отговорността, само че не мога да приема такова държание от страна на състезател, който е предизвикал толкоз доста проблеми на клуба и на тима със личното си спортно държание.

Изненадва ме и обвиняването за липса на почитание към президента. Винаги съм изпитвал огромна респект и любов към нея. Същата респект и обич, която тя показва към мен до през вчерашния ден, в която бе подписано писмото за уволнението.

Да играеш в зала “Палапаини”, в храма на волейбола, бе най-голямата чест за мен. Нещото, от което ме боли най-вече в този печален завършек, е това, че няма да мога да завърша един план, основан от Президента Катя Педрини и в който имах вяра безусловно

Благодаря на Модена и на публиката, която ме поддържаше тази година

Радостин Стойчев ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР