Радостин Кишишев е един от българските футболисти, които винаги ще

...
Радостин Кишишев е един от българските футболисти, които винаги ще
Коментари Харесай

Радостин Кишишев пред Betenemy: Гриша Ганчев няма да остане на „Армията“, ще има нов ЦСКА

Радостин Кишишев е един от българските футболисти, които постоянно ще се помнят. В България стана три пъти първенец с Литекс и един път подвигна Купата на страната. В чужбина пък направи забележителна дългогодишна кариера в едно от най-силните шампионати в света - британското. Тинката, както го назовават, е и измежду дребното наши играчи, взели участие на финали на международно и европейско състезание. В момента Кишишев е началник на Черноморец и прави всичко допустимо да върне положителното име на клуба.
В изявление за Радостин Кишишев показва мнение за настоящи тематики в родния и бургаския футбол, както и за националния тим, с чийто екип остави ярка следа.
Г-н Кишишев, сюрпризиран ли сте, че ЦСКА се срина игрово в Разград?
Моето мнение е, че Лудогорец не е това, което беше, само че и ЦСКА не е задоволително стимулиран и не е стигнал равнището на тим, който да печели такива мачове за купата.
Шестте точки задатък на Лудогорец вършат ли го сигурен първенец?
На този стадий всеки си заслужава мястото в класирането. Не мога да кажа, че Лудогорец е към този момент първенец, надалеч е краят на шампионата. Всеки може да попадне в черна серия, има и още един мач сред Лудогорец и ЦСКА в плейофите.
Как си обяснявате обстоятелството, че Лудогорец стартира да губи постоянно точки през последните години, само че към момента никой не може да го смъкна от върха?
Лудогорец към този момент не е чудовище, само че съперниците му нямат задоволително сили и футболни причини, с цел да го детронират. Този сезон обаче ЦСКА разполага с добър тим и с положителни футболисти, макар че продадоха Соу, и ще поддържат интригата за купата докрая.
Вие познавате добре Гриша Ганчев. Смятате ли, че той може да промени решението си и да остане в ЦСКА?
Предполагам, че няма да остане на „ Армията “, само че не зная какви мисли има в главата, какъв брой му коства издръжката и така нататък Това са неща от кухнята на клуба, а аз не съм в нея.
При вероятно негово отдръпване, очаквате ли това да се отрази върху ЦСКА в близко бъдеще и по какъв начин?
Лично аз мисля, че ще забележим един нов ЦСКА, т.е. двете ЦСКА-та ще се обединят. Но това е мое персонално мнение.
Много полемики провокира решението на съдията Никола Попов да отсъди дузпа за ЦСКА 1948 против Левски, а след това да я анулира. Вашият коментар за тази обстановка?
Съдиите са хора и те също бъркат, само че не трябва да позволяват сходни неточности. Ако имаше ВАР, щеше да се вземе единственото вярно решение и в този момент нямаше да разясняваме.
Ще го бъде ли Левски с този треньор и тези играчи?
Левски са слаби в този момент, само че не мога да предсказвам какво ще се случи за в бъдеще. Те заслужават мястото, което заемат сега в таблицата.
Какви са възможностите на „ сините “ против Берое за Купата?
Въпреки че Берое ги победи в София и в Стара Загора, Левски имат шансове, тъй като това е турнирен мач, а мачовете в шампионатите нямат нищо общо с тези в шампионатите. Отделно срещата ще е на „ Герена “.
Харесва ли Ви футбола в родното състезание този сезон? 
Не. Качеството не се подвига и това не е добре.
БФС ще предложи ограничаване на броя на чужденците, които играят у нас – да са не са повече от петима отвън Европейски Съюз. Ако това се одобри, от изгода за нашия футбол ли ще бъде?
Мен, в случай че питате, на терена би трябвало да са не повече от трима чужденци. БФС пък да вдигне от 250 на 500 лв. парите, които ще заплаща на тимовете за всеки млад състезател, който пускат.
Виждате ли футболисти, които да оказват помощ на националния отбор да излезе от пропастта?
Има гении, въпреки и не доста. Някои от тях към този момент са в чужбина, нека там да развият качествата си.
Какво очаквате от държавния отбор в квалификациите за международното състезание в Катар през 2022 година?
Ако вземем някоя точка от Швейцария и Италия, ще е супер, само че упования за класиране не може да имаме. Все отново в международните квалификации няма Лига на нациите.
Споделяте ли мненията, че нямаме мощни футболисти и по тази причина националният ни отбор е слаб?
Напълно го споделям. Играчи имаме, само че не и положителни футболисти. Няма я маята, както се споделя. Треньорите ни да вземем за пример нямат късмет да работят с футболисти, които са били на открито и са разбрали по какъв начин би трябвало да се играе футбол.
Защо наши футболисти не играят към този момент в най-силните шампионати в Европа?
Имаме единствено един в Италия, и той още не е заиграл. Просто днешните ни футболисти нямат характера и хъса на предходните генерации, нямат и физическите качества, с цел да са равностойни най-малко на запасите в мощните шампионати.
Г-н Кишишев, кой докара бургаският футбол до просешка сопа?
Причините са доста. Най-важната от тях е, че бургаският футбол се ръководеше от некомпетентни ръководители, които го смъкнаха на дъното.
Наскоро разговарях с господин Порточанов и той ми сподели, че единственият късмет футболът в града да тръгне нагоре, е той още веднъж да бъде спонсориран генерално от „ Нефтохим “?
Не единствено от „ Нефтохим “, може и от Пристанището, от фабрики, от компании на богати хора, които се усещат обществено ангажирани с Бургас.
Кога ще се роди нов Кишишев в Бургас?
Няма по какъв начин да зная. Кадърни локални момчета имаме, само че от години не съм видял да стават огромни футболисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР